Dordt knokt zich naar dik verdiend gelijkspel

Tegen Willem II maakte FC Dordrecht er in het drijfnatte Mathoholic Stadion er een heerlijke wedstrijd van. In een goede eerste helft was het na een snelle achterstand de betere ploeg met de beste kansen en het de thuisploeg verdiend met 2-1 de rust in. In de tweede helft knokte het zich helemaal leeg tegen de sterker wordende Tricolores en mocht uiteindelijk een verdienstelijk punt op het conto bijschrijven: 2-2.

Trainer Michele Santoni aangepast met een noodgedwongen wissel met de dit seizoen voor het eerst in de basis beginnende Devon Koswal als vervanger van de afwezige aanvoerder Van Huizen en met Alessio Miceli als extra middenvelder. Het concept pakte vooralsnog goed uit. Zijn ploeg was meer dan gelijkwaardig aan de hoger ingeschatte tegenstander en speelde een puike pot waarin het naar voldoende mogelijkheden speelde voor een nieuwe stunt aan de Krommedijk.

In de in Europa allerlaatste wedstrijd voor de start van het WK kwam Willem II beter uit de startblokken. Binnen drie minuten lag de bal achter Bossin, Svensson maakte effectief gebruik na een misser in verdediging. Even later had het zelfs 0-2 kunnen zijn, maar daarna pakte Dordrecht het heft in handen.

Onder de neer gutsende regen combineerde het lekker en was het snelle Balde en ijverige Longo gevaarlijk. De Italiaanse spits had eerst nog pech dat zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal ging, maar even later was hij toch de gevierde man. De voorzet van Jerailly Wielzen werd door Longo knap in de verre hoek binnen gekopt: 1-1.

Op het halve uur kwam Dordt zelfs op voorsprong. Aliou Balde soleerde door de Tilburgse defensie en werd binnen het strafschopgebied pootje gehaakt. Scheidsrechter Ingmar Oostrom wees resoluut naar de stip. De Senegalese jeugdinternational eiste zelf bal en schoot deze vanaf elf meter nauwkeurig binnen. De 2-1 was ook dik verdiend.

Het had vlak voor rust zelfs nog gekker kunnen worden, maar de kunstzinnige achterwaartse hakbal van Jari Schuurman eindige net naast het doel van de verbouwereerd toekijkende Lamprou.

Tien minuten na de rust had Dordt het duel kunnen beslissen. Balde trapte het gaspedaal helemaal in en liet iedereen alleen nog maar zijn hielen zien. In plaats van te kiezen voor de vrijstaande Suray of meegekomen Longo ging de Feyenoord-huurling voor eigen succes. Zonder resultaat.

Gaandeweg namen de gasten het heft steeds meer in handen, mede door de wissels van Willem II trainer Kevin Hofland. Lange tijd hield FC Dordrecht stand. Met een onverzettelijke strijdlust bleef het – soms met kunst en vliegwerk – op de been en anders waar daar altijd nog de betrouwbare Liam Bossin. Tien minuten voor tijd moest hij echter toch gewonnen geven op een kopbal van de ingevallen Micheal de Leeuw: 2-2.

In een meeslepende slotfase ging Willem II nog op jacht naar de winnende treffer. Zo ver lieten de Schapekoppen het met hun laatste krachten niet komen.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Koswal (78. Smolarczyk), El Azzouzi, Van der Avert; Wielzen, Schuurman, Meceli (78. Reemst), Brito; Suray, Longo (90. Doesburg), Balde (71. Camara)