Loon naar werken in Eindhoven

In de ‘dying seconds’ volgde alsnog de beloning. De klok telde inmiddels de vijfde minuut van de extra tijd aan toen Samuele Longo de verdiende gelijkmaker binnen kopte. De vreugde was explosief waarbij het hele elftal over elkaar heen dook en de bank een gat in de dug-out sprong. FC Dordrecht werd beloond voor een degelijke wedstrijd en goede tweede helft: 1-1 bij titelkandidaat Eindhoven was een topresultaat.

In de voorgaande vijf edities waren de Schapekoppen volledig het bos in gestuurd en uiteindelijk met de staart tussen de benen afgedropen. Deze uitvoering had Michele duidelijk andere plannen. Zijn formatie bleef solide op de been en hield de thuisclub ver genoeg van de goal om Bossin een rustige eerste helft te geven. Met een basisplaats voor Jaymillio Pinas en de van een schorsing teruggekeerde Aliou Balde had FC Dordrecht zelf veel snelheid voorin waarmee het Eindhoven continue tot waakzaamheid dwong.

Uit zo’n counter lanceerde Balde zichzelf met een prima aanname en liet hij als een hinde de Eindhovense defensie zijn hielen zien. Zijn schot ranselde echter slechts de paal.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. De thuisclub (met het voormalige Dordtse verdedigingscentrum Amevor / Peijnenburg) mocht meer de bal hebben, maar de groen-witten waren gevaarlijker. Tot de zestigste minuut. Precies op het uur werd de verdediging voor de eerste en enige keer open gereten waarna Dahlhaus door de benen van Bossin de 1-0 tegen het net schoot.

Eindhoven dacht aan de lonkende periodetitel, maar Dordt was nog lang niet verslagen. Met de balvaste Boubakar Camara als verse aanvaller dwong het thuisclub steeds verder terug en kwamen er voldoende mogelijkheden op de gelijkmaker. Het duurde echter tot diep in de extra tijd voor die uiteindelijk viel. Samuele Longo beloonde zichzelf voor een sterke wedstrijd door met een knappe kopbal de verdiende 1-1 in het doel te knikken.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Azzouzi (82.Reemst), Van Huizen, Van der Avert; Schippers (74.Wielzen), Schuurman, Suray (82.Smolarczyk), Brito; Pinas (58.Camara), Longo, Balde.