Dordrecht kan zichzelf geen punten geven

Dordt knalde volle bak naar voren hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker die continue in de zwoele avondlucht bleef hangen. De vonk sloeg over naar de tribunes die de thuisclub met zowat even veel passie naar grotere hoogten probeerde te schreeuwen. Maar uiteindelijk veranderende er niets en bleef de 1-2 op het scorebord staan.

De slotfase van de wedstrijd deed denken aan de krankzinnige uitvoering tegen MVV van tien jaar geleden toen Dordt in een waanzinnige slotfase alsnog een ultieme 3-3 binnen sleepte. Zover kwam het deze keer niet. Maar de tweede helft was wel boeiend en meeslepend, waarbij de combinaties soms zelfs vloeiend oogden. Dat gold ook voor MVV dat met messcherpe counters in feite de grootste kansen kreeg.

De bal op de paal van Longo na 35 seconden bleek de voorbode voor een kansenfestival in het Matchoholic Stadion. Beide ploegen gingen voor de aanval en voetbalden zich beiden ook naar meer dan genoeg mogelijkheden voor een spectaculaire score. MVV was de eerste die daar na een prachtige aanval één van benutte: Steuckers tikte van dichtbij de 0-1 tegen het net.

Zeven minuten later was het alweer gelijk toen Elso Brito een goed lopende aanval van Dordt met het tweede doelpunt uit zijn carrière afrondde: 1-1.

De 1-2 vijf minuten na rust van Nicky Souren was het begin van een enerverend gevecht waarbij het spel in een steeds hoger tempo op en neer golfde. De thuisclub probeerde alles om de punten aan de Krommedijk te houden, maar kreeg in Liam Bossin zijn absolute uitblinker. De Dordtse goalie hield in zijn eentje de hele Maastrichtse aanval tegen. Keer op keer blijf hij knap de baas bij de messcherpe counters van MVV met als hoogtepunt een dubbele pirouette ver buiten zijn strafschopgebied waarmee Bossin twee tegenstander uit kapte.

Aan de overkant onderscheidde zijn collega Matthys zich door een pegel van Jari Schuurman uit de kruising te ranselen, maar had hij het geluk aan zijn zijde toen Pinas uit de grootste kans slechts de paal raakte. Uiteindelijk ging de Dordtse aanhang alleen op basis van het kijkspel als winnaar terug naar huis, maar daar heb je op de ranglijst totaal niets aan.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Schippers (80.Wielzen), Schuurman, Reemst (61.Pinas), Brito (61.Savastano); Suray, Longo, Camara (66.Miceli).