Punt mee naar huis vanuit Doetinchem

Op bezoek in Doetinchem heeft de ploeg een welverdiend punt gepakt. Er werd op de Vijverberg met 1-1 gelijk gespeeld tegen De Graafschap.

Debuutgoal Schippers.

De thuisploeg had weinig tijd om goed in de wedstrijd te komen want na 5 minuten lag de bal al in het net. En het was notabene onze debutant Vincent Schippers die de 0-1 maakt. Een goed uitgespeeld doelpunt.

Strijd en blessures.

Gedurende de wedstrijd werd het steeds verhitter en werd het een echte strijd. Nadat er in de eerste twintig minuten al wat opstootjes waren geweest viel er na een half uur een gele kaart. Voor het rustsignaal moesten beide ploegen al minimaal 1x wisselen vanwege blessures. Net voor rust haalde Siem de Jong uit met een spectaculaire omhaal, maar doelman Liam Bossin wist zijn doel schoon te houden met een prachtige redding. Dordrecht had in de eerste helft wel de overhand aan kansen, maar verzuimt het om de voorsprong te vergroten.

Gelijkmaker en tegenhouden.

Na rust was het vooral De Graafschap wat druk zette en dat leidde meteen tot een enorme kans. Een vrije trap van De Graafschap beland op het hoofd van Charlison Benschop en raakt daarna aan beide kanten de binnenkant van de paal en uiteindelijk gaat de bal naast. Iets later wilt Alexander Büttner een penalty hebben voor een handsbal van Vincent Schippers. De scheidsrechter besluit de bal niet op de stip te leggen. In de 66e minuut is daar de gelijkmaker door Camiel Neghli. Een vrije trap word niet goed weg gebokst door Liam Bossin en beland voor de voeten van de middenvelder. Die haalt met een harde knal uit. Anouar El Azzouzi probeert de bal nog weg te werken maar dat is helaas te laat. Daarna word het spel een stuk levendiger aan beide kanten. Beide ploegen zijn tot de 80e minuut echt op zoek naar de voorsprong. Maar in de 80e minuut lijkt De Graafschap zich neer te leggen bij het gelijke spel. De ploeg van coach Santoni gaat nog wel verder op zoek naar de overwinning. Helaas slagen ze er niet in een voorsprong te forceren. De wedstrijd eindigt terecht met een gelijke stand.

Volgende wedstrijd.

Volgende wedstrijd is komende maandag in Alkmaar. De ploeg neemt het dan op tegen Jong AZ. Voor informatie over de uitwedstrijd, check het artikel ‘informatie over uitwedstrijd Jong AZ.’