Een ‘gestolen’ punt op de valreep

In de laatste wedstrijd van dit seizoen werd er een punt gepakt tegen Jong PSV. De wedstrijd eindigde in 1-1 en daarmee werd voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 de laatste drie wedstrijden van een seizoen ongeslagen afgesloten.

Jong PSV begon erg sterk aan de wedstrijd. FC Dordrecht zakte ver terug op eigen helft en moest met man en macht verdedigen om een tegentreffer te voorkomen. Ook Bossin had hiervoor enkele goede reddingen nodig. Het balbezit was voor Jong PSV en pas na 21 minuten liet FC Dordrecht zich voor het eerst deze avond voor het doel zien met een kopkansje van Van Huizen. De Schapekoppen kwamen iets beter in de wedstrijd en kregen kort daarna opnieuw twee grote kansen voor het doel.

Echter bleef Jong PSV de druk opvoeren. Waar de ploeg van Santoni enkele minuten eerder werd gered door de paal, leverde een schot van Simon Colyn in de 32ste minuut de thuisploeg de voorsprong op. Deze 1-0 was tevens ook de ruststand.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft hetzelfde; balbezit voor Jong PSV en FC Dordrecht dat eruit probeerde te komen in de counter. Echter hadden de Eindhovenaren door beter verdedigend werk van Dordt nu wat meer moeite om in de 16 te komen. Meijer had halverwege de tweede helft de eerste écht grote kans van FC Dordrecht, maar hij stuitte op de keeper.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Schuurman die de gelijkmaker op zijn naam mocht schrijven. Een combinatie tussen Donkor en Tremour op de rechterflank, werd voorgegeven door Tremour. Meijer verlengde deze bal met een hakje, waardoor Schuurman redelijk eenvoudig binnen kon schieten. Onze Schapekoppen hadden deze laatste wedstrijd eigenlijk geen recht op een punt, maar toch wisten ze dit puntje op de valreep te stelen. Hiermee eindigt FC Dordrecht dit seizoen op de 17de plaats van de ranglijst.

Na een uitlooptraining gaan onze spelers genieten van een welverdiende vakantie. Op maandag 13 juni zullen zij terugkeren op het trainingsveld. Op vrijdag 17 juni staat de het eerste oefenaffiche op het programma; een thuiswedstrijd tegen VV Arnemuiden.