FC Dordrecht ook voorbij promovendus FC Volendam

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 namen onze Schapekoppen het op tegen FC Volendam. In een meeslepende wedstrijd ging FC Dordrecht er met de verdiende zege vandoor.

FC Dordrecht begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten waren de eerste kansen voor de thuisploeg via een schot van Stijn Meijer en een uithaal van Ersin Zehir. De ploeg van Michele Santoni zocht nadrukkelijk de aanval en koos voor een zorgvuldige opbouw. In de 25ste minuut zette Mauro Savastano de Schapekoppen op een voorsprong. Een voorzet van Christian Conteh kon eenvoudig worden binnengetikt door de linksback.

Nog geen negen minuten later was het weer raak. Ditmaal was het Meijer die werd weggestuurd door Conteh en de keeper eenvoudig passeerde en vervolgens de bal binnen werkte; 2-0. In een enerverende eerste helft deed promovendus FC Volendam na de 2-0 snel wat terug. Robert Mühren maakte de aansluitingstreffer. Vlak voor rust bracht FC Dordrecht het verschil terug naar twee goals. Pascu maakte met een prachtig schot van zo’n 20 meter zijn eerste doelpunt van het seizoen. 3-1 was de ruststand.

De tweede helft was een stuk minder opwindend dan de eerste helft. Beide ploegen staken zichtbaar minder energie in de wedstrijd. De grootste kansen bleven tot het laatste kwartier voor de thuisploeg, maar de Schapekoppen waren in de tweede helft minder effectief dan in de eerste. Een hakje van Meijer, een uithaal van Jerailly Wielzen en een drietal schoten van Jacky Donkor leverde geen goals op.

In de slotfase zette de Volendammers wat meer aan. Het werd nog even spannend toen Francesco Antonucci namens Volendam met nog tien minuten te spelen voor de tweede keer op deze avond de aansluitingstreffer maakte. Echter werd de wedstrijd zonder al teveel moeite uitgespeeld en werd een heerlijke overwinning over de streep getrokken.

Volgende week vrijdag 6 mei speelt FC Dordrecht uit tegen Jong PSV de laatste wedstrijd van dit seizoen.