FC Dordrecht wint knap in Breda!

FC Dordrecht speelde op vrijdag 22 april in speelronde 36 van de Keuken Kampioen divisie tegen NAC Breda in het Rat Verlegh stadion. De ruststand was 1-0, maar na de rust kwamen de Schapekoppen weer geweldig op het veld. In de 52ste minuut scoorde Mathis Suray na een voorzet van Jacky Donkor en in de extra speeltijd schoot Sergio Tremour de winnende goal in het net. Drie punten mee naar Dordrecht voor onze Schapekoppen!

Trainer Michele Santoni startte met de volgende elf namen:

Stijn Meijer reisde niet mee naar Breda. De spits is licht geblesseerd en bleef achter in Dordrecht. Ook Alessio Miceli ontbrak in de wedstrijdselectie. De middenvelder kampt nog met een blessure. Mauro Savastano startte weer op de linksbackpositie ten koste van Jop van der Avert. Het uitvallen van Stijn Meijer gaf ook ruimte voor Jari Schuurman om te starten tegen NAC Breda.

Kleine kansjes maken de eerste helft

In een goedgevuld Rat Verlegh stadion werd er afgetrapt door Mathis Suray. Maar het waren de mannen uit Breda die het initiatief namen. In minuut twee moest Liam Bossin zijn eerste redding van de wedstrijd uitvoeren. Via de keeper ging de bal op de paal. Uit de corner die volgde kwam geen gevaar meer. Binnen de tien minuten kwamen ook de Schapekoppen tot een eerste kansje, Christian Conteh schoot op doel maar de inzet werd makkelijk gekeerd door keeper Nick Olij. De Dordtenaren bleven het initiatief houden in de wedstrijd want in de twaalfde minuut was het weer Christian Conteh die ver op de helft van de thuisploeg kwam. De vleugelspeler gaf een voorzet waar geen kans uit ontstond. De volgende kans voor de Dordtenaren kwam niet veel later. Mathis Suray loosde een wat ruim naast ging. In minuut 23 was het weer Suray die aan de basis van een aanval stond. De gelegenheidsspits gaf een goede bal op Jerailly Wielzen die een voorzet gaf waar geen kans uit ontstond.

In minuut 27 werd het Rat Verlegh even doodstil toen FC Dordrecht door een fout van NAC tot een grote kans kwam. Het was Pascu die één op één kwam te staan met keeper Olij. Helaas wist de spanjaard de kans niet te verzilveren. Er ontstonden kansjes voor de Dordtenaren maar op de kans van Pascu na bleef echt gevaar nog uit. Met een halfuur gespeeld te hebben kon de wedstrijd alle kanten op gaan. De thuisploeg begon steeds meer aan te dringen aan het einde van de eerste helft. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong in de 38ste minuut. Het was de oud Dordtenaar Naoufal Bannis die de score opende in Breda. Hierna werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en met een kleine achterstand gingen de Schapekoppen de kleedkamer in.

FC Dordrecht nam het initiatief!

De Dordtenaren kwamen ongewijzigd de kleedkamer uit voor de tweede helft. Terwijl iedereen nog rustig zijn stoeltjes aan het opzoeken was in het Rat Verlegh waren het de Dordtenaren die gevaarlijk werden. Jacky Donkor kwam op via de linkerkant van het veld en wist de verdediging van de thuisploeg te passeren. De vleugelspeler gaf een lage voorzet op Mathis Suray die zich goed positioneerde in het zestienmetergebied van de thuisploeg. De jonge Belg kon de bal laag inschuiven in de verre rechterhoek en scoorde de 1-1! Het was Mathis zijn vierde goal van dit seizoen. De ruim 100 meegereisde Dordrecht supporters gingen volledig uit hun dak en voor een paar minuten klonk het ‘’Dor-de-recht! Re-pu-bliek!’’ luidkeels door het Rat Verlegh. De kansen voor FC Dordrecht waren nog niet voorbij.

In de zestigste minuut kreeg FC Dordrecht een vrije trap die ongeveer 20 meter van het doel lag. Suray ging achter de bal staan en miste het doel op een half metertje. In de 64ste minuut waren het opnieuw de Dordtenaren die het initiatief namen Jacky Donkor schoot over nadat de bal via de verdediging van NAC bij hem terecht kwam. In de 69ste minuut was het even billenknijpen toen Toine van Huizen geblesseerd op het veld lag na een hoofdblessure. Gelukkig kon onze aanvoerder na een behandeling de wedstrijd hervatten. Het was verrassend maar verdiend dat de Dordtenaren de thuisploeg onder druk zette. Misschien hing er zelfs een stunt in de lucht voor de Schapekoppen. In de 81ste minuut kreeg Mathis Suray een gele kaart nadat hij een gevaarlijke counteraanval stopte van de thuisploeg. Ook Christian Conteh kreeg een kaart na commentaar op de scheidsrechter. Michele Santoni startte laat met wisselen, pas in de 85ste minuut begon de trainer met wisselen.

Kevin Vermeulen en Sergio Tremour kwamen het veld op voor Jari Schuurman en Christian Conteh. De wedstrijd leek naar een gelijkspel te gaan maar in de 90ste minuut gaf de vierde official aan dat er zeven minuten extra speeltijd bijkwamen. Alles leek weer mogelijk. In de eerste minuut van de extra speeltijd wisselde Michele Santoni opnieuw. Doelpuntenmaker Mathis Suray verliet het veld voor Jaymillio Pinas. Het was inmiddels de 92ste minuut en het was weer FC Dordrecht dat aandrong. Het is ongelofelijk wat er vervolgens gebeurde, invaller Jaymillio Pinas wist een andere invaller te bedienen. Sergio Tremour schoot namelijk de 1-2 binnen! De meegereisde uitsupporters konden nu echt uit hun dak gaan! Een oorverdovend fluitconcert van de thuissupporters voor hun club klonk vervolgens. In de 94ste minuut kwam Devon Koswal in het veld voor Jacky Donkor. Een meer dan logische wissel om de wedstrijd in het slot te gooien. Een paar minuten later was de wedstrijd voorbij. Na afloop vierden de spelers met het uitvak deze knappe overwinning. Deze steun hebben onze mannen volgende week ook nodig tegen het al gepromoveerde FC Volendam. Wij hopen jullie dan weer te zien aan de Krommedijk!

Foto’s: Shane Winsser