Geweldige avond tegen ADO!

FC Dordrecht speelde op vrijdag 25 maart in de 32ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen ADO Den Haag. Het werd voor de Schapekoppen een feestwedstrijd waarin zij driemaal wisten te scoren. Na een gelijke stand in de rust hadden de Hagenezen niets meer in te brengen in de tweede helft en wisten de Dordtenaren een goed resultaat neer te zetten. Het werd in het Riwal Hoogwerkers Stadion 3-1!

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week zijn er een aantal wijzigingen. Toine van Huizen en Anouar El Azzouzi vormden weer het centrale duo thuis tegen ADO Den Haag. Daardoor moesten Jop van der Avert en Devon Koswal plaatsnemen op de bank. Ook Christian Conteh kon weer terugkeren in de basis. Emir Biberoglu verving de vleugelspeler tegen Telstar, maar was tegen ADO niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Sterke steun van supporters

Al voordat de wedstrijd aan De Krommedijk begon was het rumoerig in het Riwal Hoogwerkers Stadion. FC Dordrecht supporters stonden fanatiek achter hun ploeg en ook de meegereisde ADO-fans lieten van zich horen. Direct na het eerste fluitsignaal was er daarom ook een oorverdovend applaus te horen voor beide ploegen. Vanaf de eerste minuut was het een spannende wedstrijd aan de Krommedijk met kleine kansen voor beide ploegen in het eerste kwartier. Grote kansen bleven nog uit maar beide ploegen stonden sterk te spelen. In de 16e minuut kwam er een eerste kans voor ADO Den Haag. Maar de weer fitte Anouar El Azzouzi haalde knap de bal uit de doelmond. Na 22 minuten deelde scheidsrechter Vos de eerste gele kaart van de wedstrijd uit. Ruggero Mannes ontving deze kaart na een overtreding op de rechterflank. Na een halfuur gespeeld te hebben bleven de grote kansen nog uit. FC Dordrecht wist via de counter nog tot een paar kleine kansjes te komen maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Michele Santoni niet. De bezoekers wisten zelf ook niet gevaarlijk te worden en zo bleef de brilstand lang op het bord staan aan De Krommedijk.

Mannes via rechts…

In minuut 38 werd Ruggero Mannes knap weggestoken door Ersin Zehir. Mannes drong vervolgens door tot de rechterkant van de zestienmeter en gaf een voorzet. Iets wat inmiddels zijn handelsmerk is geworden. Want ook deze voorzet leidde tot een doelpunt. Dhoraso Moreo Klas kopte onfortuinlijk raak, FC Dordrecht kwam door een eigen doelpunt op voorsprong. 1-0 voor de Schapekoppen!

De druk op het Haagse doel werd opgevoerd na deze openingstreffer met kansen voor Mathis Suray en Pascu. Beide weten deze kansen niet te verzilveren. Richting het einde van de eerste helft scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Dhoraso Moreo Klas kwam na een knappe assist van Sem Stijn oog in oog met Liam Bossin. De middenvelder maakte zijn tweede van de avond. Eén goal voor ADO en eentje tegen ADO. Vlak voor rust werd het dus 1-1, dit was ook de ruststand na een spannende eerste helft.

Kansrijke tweede helft

Het tweede bedrijf was nog geen minuut onderweg en de Dordtenaren werden alweer gevaarlijk. Ruggero Mannes kwam via rechts op en gaf de bal laag voor op Stijn Meijer. Maar de ADO keeper wist de kans van dichtbij te keren. Daarna gaf Christian Conteh via een knappe lob-pass Mannes opnieuw de gelegenheid om tot een voorzet te komen, uit de voorzet ontstond verder geen gevaar. Maar de toon was gezet voor de tweede helft, het was tijd voor aanvallend en kansrijk voetbal.

Vreselijk goede vleugelspelers

Het aanvallende spel werd al snel beloond na de kleine kansen. In de 50ste minuut kwam via een klunzige bal van de defensie van ADO Den Haag de bal voor de voeten van Christian Conteh. De vleugelspeler zag keeper Wentges ver voor zijn doel staan en plaatste de bal geweldig in het net. De Krommedijk ging volledig uit zijn dak na de goal van Conteh. De vleugelspeler maakte zijn derde goal van het seizoen. Iedereen was pas net bijgekomen van de 2-1 en de kans op de 3-1 kwam al. Mathis Suray bracht Jacky Donkor in stelling. Donkor schoot vanaf randje zestien de bal geweldig op doel en scoorde de 3-1. Nu was het feest helemaal compleet in Dordrecht. Het goed gevulde vak noord was niet stil te krijgen en ook vanuit west waren tevreden supporters te horen. Jacky Donkor scoorde zijn vijfde doelpunt van het seizoen. De supporters aan de Krommedijk leken niet meer stil te krijgen. Maar in minuut 57 gaf scheidsrechter Vos een penalty voor de bezoekers. Thomas Verheydt ging achter de bal staan maar de spits schoot de bal op de paal. De Krommedijk ging uit zijn dak en ook vanaf de bank was veel vreugde te zien. In minuut 65 verliet doelpuntenmaker Christian Conteh het veld, voor hem in de plaats kwam Jaymillio Pinas. Hierna bleven grote kansen voor de Schapekoppen lang uit. Maar de bezoekers werden nog gevaarlijk in minuut 75 met een schot van Sem Steijn. Het schot spatte uit elkaar op de lat en uit de rebound ontstond geen kans meer. Drie minuten later, in minuut 78 ontstond er een opstootje. ADO speler Boy Kemper schoot op de bank van FC Dordrecht af om de wedstrijdbal uit de dug-out te halen. Joey Koorevaar was hier niet van gediend en zo liep de spanning hoog op. Beide betrokkenen kregen voor het opstootje een gele kaart.

Naast doelpuntenmaker Christian Conteh verliet ook de andere doelpuntenmaker het veld. Jacky Donkor werd in de 85ste minuut vervanger door Alessio Miceli. Jacky Donkor verliet onder luid gejuich het veld. Net na deze wissel liep de spanning opnieuw op met een klein opstootje, maar met nog maar een paar minuten te spelen werden er geen kaarten meer uitgedeeld. Een kans om de avond nog mooier te maken werd in minuut 89 niet benut door spits Stijn Meijer. Michel Santoni gaf in de slotseconden van de wedstrijd Kevin Vermeulen en Devon Koswal nog speeltijd. Pascu en Mathis Suray verlieten het veld. Niet lang na deze wissels werd er afgefloten aan de Krommedijk. De spelers en de fans waren duidelijk blij met deze overwinning. Een overwinning die hoop geeft voor de laatste paar wedstrijden van dit seizoen tegen een aantal lastige tegenstanders.