FC Dordrecht one to watch – Jacky Donkor

Vanaf deze maand beginnen we met een nieuwe rubriek: ‘FC Dordrecht one to watch’. In deze rubriek lichten wij een speler uit in onze selectie waar jij als supporter zeker wel een oogje op kunt houden. Daarnaast bespreken we de carrière van de speler tot nu toe.

Deze week is onze ‘FC Dordrecht one to watch’ Jacky Donkor. De 23 jarige vleugelspeler is een vaste kracht in het elftal van trainer Michele Santoni. Dit seizoen speelde de aanvaller 25 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waarin hij vijf keer scoorde en drie assists gaf.

Jeugdclubs en debuut in het betaald voetbal

Als jonge jongen speelde Jacky in de jeugd van KAA Gent, RSC Anderlecht, West Bromwich Albion en KSC Lokeren. Nadat het contract bij KSC Lokeren afliep stapte Jacky transfervrij over naar Fortuna Sittard. Hier kreeg hij een proefperiode tot 2021. In seizoen 19/20 maakte hij zijn debuut in de KNVB beker tegen ADO Den Haag. Het werd destijds, op 31 oktober 2019, 3-0 voor Fortuna Sittard. Jacky speelde vier minuten in deze wedstrijd. Op 18 januari 2020 maakte Jacky zijn debuut in de Eredivisie tegen Vitesse. Hij viel toen in de 77ste minuut in. In de onder 21 van Fortuna speelde de vlugge aanvaller 1201 minuten. Hij scoorde vier keer in de onder 21.

In het seizoen 20/21 werd Jacky door Fortuna uitgeleend aan FC Eindhoven. Hier speelde hij 26 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waarvan hij er 21 in de basis startte. In 1.796 minuten bij FC Eindhoven wist de vleugelspeler driemaal te scoren en één keer een assist te geven.

Jacky in Dordrecht

Terug in Sittard liep de proefperiode af en zo werd Jacky opgepikt door FC Dordrecht. Hier heeft hij een contract gekregen tot 2023. Aan het begin van seizoen 21/22 moest de vleugelspeler het doen met invalbeurten waarna hij drie weken uit de roulatie was door een blessure. Sindsdien is Jacky, op de Graafschap uit na, elke wedstrijd gestart en is hij een belangrijke pion in het aanvallende spel van Michele Santoni. In zijn eerste seizoen bij FC Dordrecht heeft onze nummer 11 al zijn beste seizoen gedraaid. Hij scoorde vijf goals en gaf drie assists. Vooral de twee goals tegen de Graafschap uit na een invalbeurt in de rust zullen ons nog wel een tijdje bij blijven!

Wil jij onze ‘FC Dordrecht one to watch’ live zien? Kom dan mee naar Velsen-Zuid voor de wedstrijd SC Telstar – FC Dordrecht. Rij zelf achter de Schapekoppen aan met de auto-combi. Dan kost een kaartje maar €10! We zien je graag in het uitvak van het BEKO stadion!