Doelpuntrijke wedstrijd aan De Krommedijk

Op vrijdag 11 maart speelde FC Dordrecht tegen Jong Ajax in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Het werd een spannende wedstrijd aan de Krommedijk met kansen voor beide ploegen. FC Dordrecht wist driemaal te scoren, maar helaas was dit niet genoeg om de drie punten in Dordrecht te houden. Beide ploegen verlieten de Krommedijk met één punt. Het werd 3-3 in een kansrijk doelpuntenfestijn.

Ten opzichte van de opstelling van vorige week zijn er een aantal wijzigingen. Stijn Meijer is weer fit genoeg om in de basis te starten, dat betekent dat Kevin Vermeulen plaats moet namen op de bank. Mathis Suray schuift een plek naar achteren en start op het middenveld. Ruggero Mannes heeft zijn schorsing uitgezeten en start weer op rechtsback. Jerailly Wielzen neemt plaats op de bank. Ook Mauro Savastano start en vervangt Jop Van Der Avert die tegen Roda JC wel speelde. Pascu neemt ook plaats op de bank. Op zijn positie start Alessio Miceli.

Spannende eerste helft

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Robin Vereijken begon Jong Ajax erg sterk aan de wedstrijd. De eerste grote kans was voor de bezoekers en deze grote kansen bleven maar komen. Maar keeper Liam Bossin was erg scherp op de vrijdagavond. Na 21 minuten gespeeld te hebben krijgt FC Dordrecht ook een grote kans. Mathis Suray schiet de bal op de paal na een mooie aanval van de Schapekoppen. Duidelijk is wel dat de bezoekers gekomen zijn om hun aanvallende voetbal te spelen, de kansen blijven komen. Een kans voor de bezoekers in de 24ste minuut belandde eerst op de paal. Vervolgens brengt keeper Liam Bossin knap driemaal achter elkaar redding. De Dordtenaren leken het doel knap schoon te houden. Maar in minuut 31 viel de 0-1 uit een goede goal van Silvano Vos.

Suray en Miceli zorgen voor een fijne ruststand

Het had er alle schijn naar dat Jong Ajax nu met het dominante aanvallend spel de voorsprong zou gaan uitbouwen. Maar het tegendeel werd bewezen in minuut 33. Mathis Suray werd knap doorgestoken door Christian Conteh, de middenvelder kwam oog in oog met keeper Calvin Raatsie. Vervolgens plaatste hij de bal knap in de verre hoek voor de gelijkmaker. Met de 1-1 op het bord kwam er meer vertrouwen en lijkt FC Dordrecht vrijer te kunnen voetballen. Uit een corner voor FC Dordrecht kwam de bal voor, maar deze werd door de Jong Ajax defensie weggewerkt. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Alessio Miceli, hij tikt de bal voor zich uit en schiet vervolgens met een stuiter de 2-1 binnen in de 36ste minuut. Het goedgevulde Riwal Hoogwerkers Stadion gaat volledig uit zijn dak en met een voorsprong mogen beide ploegen aan de thee.

Kansrijk aan de Krommedijk

Aan de start van de tweede helft waren de beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Er werd erg aanvallend gespeeld door beide ploegen. Liam Bossin keepte een geweldige wedstrijd met weer een geweldige redding in minuut 50. In minuut 53 en 54 krijgt FC Dordrecht twee geweldige kansen. Eerstgenoemde was een kans voor Stijn Meijer die uit een voorzet kwam. Maar de spits kwam niet aan de bal en de bal gaat naast voor een corner. Uit die corner kwam de tweede kans, Anouar El Azzouzi neemt de bal al vallend op de pantoffel. Maar deze spatte bijna uit elkaar op de lat zo hard werd deze geraakt.

Donkor scoort weer een wondergoal

Het aanvallende spel van Dordrecht hield niet op. Na een geweldige sprint van Christian Conteh kwam de bal bij Jacky Donkor. De bal kwam net iets achter hem maar hier wist de aanvaller wel raad mee. Want met een prachtig hakje scoorde Jacky Donkor de 3-1. Het stadion kon nogmaals uit zijn dak gaan en er leek geen wolkje aan de lucht. Uit het niets wist Jong Ajax een kans te creëren via Rasmussen. Het werd weer spannend aan de Krommedijk met deze 3-2 als aansluitingstreffer. In minuut 67 schoot Christian Conteh weer eens pijlsnel het veld over en vervolgens passeert hij netjes drie man. Maar de bal wilde er niet in. Een minuut later is het bijna weer raak voor de vlugge vleugelspeler die doorkwam in de zestien. Maar na een overtreding die werd weggewuifd door de scheidsrechter was de kans voorbij. Geen goal en geen penalty. In minuut 70 begon trainer Michele Santoni met wisselen. Doelpuntenmaker Jacky Donkor verliet het veld voor Jari Schuurman.

Deja-vu in de slotseconden

Liam Bossin bewees opnieuw zijn waarde met een save in minuut 71. In minuut 78 en 79 is de keeper opnieuw belangrijk. Hij heeft dan tweemaal moeten vissen uit het net, maar Liam keepte vrijdag een topwedstrijd. In minuut 81 brengt Michele Santoni weer een paar wissels in de ploeg. Pascu kwam op de plek van doelpuntenmaker Allessio Miceli. Daarnaast verliet Christian Conteh, de man van twee asssists, het veld voor Jop van der Avert. In de 85ste minuut kwam Stijn Meijer door op doel maar de spits kreeg een duw in de rug en kon niet meer gevaarlijk worden. Jong Ajax speler, Steven van der Sloot, die de overtreding maakte kreeg een directe rode kaart. Jong Ajax speelde met tien man verder. Het leek erop dat FC Dordrecht de wedstrijd makkelijk kon uitvoetballen. Maar niets bleek minder waar wanneer Jong Ajax in minuut 90 een penalty krijgt. Liam Bossin had zijn goede performance kunnen bestempelen als hij ook hier een save had gemaakt. Maar helaas koos de keeper de verkeerde hoek en maakte Jong Ajax de 3-3. Deze spannende wedstrijd aan de Krommedijk eindigde zo met een vervelende nasmaak. De focus moet ook meteen door, want maandag 14 maart staat de wedstrijd tegen TOP Oss op het programma.