Radeloos tegen Roda JC

Op vrijdag 4 maart speelde onze Schapekoppen uit in Kerkrade tegen tegenstander Roda JC. Helaas zat er geen stunt in voor de Dordtenaren. Roda JC wist knap balbezit te houden gedurende de gehele wedstrijd en zo konden de Dordtenaren geen vuist maken. Het werd 4-0 in Kerkrade.

Aan de opstelling aan het begin van de wedstrijd waren ten opzichte van vorige week een aantal wijzigingen te zien. Stijn Meijer viel door ziekte uit, daarom schoof Mathis Suray door en op het middenveld startte Kevin Vermeulen. Ruggero Mannes was geschorst door een te grote hoeveelheid gele kaarten. Jerailly Wielzen startte voor hem op de rechtsback positie. Op de linksback positie was er ook een wijziging. Jop van der Avert startte in plaats van Mauro Savastano. Daarnaast was er ook nog een scheidsrechters wissel, Alex Bos verving de zieke Jannick van der Laan.

Slechte start in Kerkrade

Net nadat er was afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion was al snel duidelijk dat Roda JC voor eigen publiek geen fouten zou maken. Het initiatief moest dus van de uitgedunde selectie van FC Dordrecht komen. Na een kleine twintig minuten tijd waren er nog geen grote kansen voor beide ploegen. Maar in de negentiende minuut kreeg Roda JC via een corner de voorsprong. De corner kwam van de voet van Patrick Pflücke en werd ingekopt door de aanvoerder van de tegenstander, Richard Jensen. Na balverlies van FC Dordrecht komt Roda JC op via de rechterkant. Een schot van Bryan Limbombe ketst af en komt op het hoofd van Dylan Vente, deze weet binnen te koppen voor de 2-0. Na 21 minuten leek het lastig te worden om punten mee naar huis te nemen en het ‘’Tien, tien, tien.’’ Was al te horen in het Parkstad Limburg Stadion. Er kwamen voor Roda nog een paar kansen, maar grote kansen kwamen er niet meer. Met een 2-0 achterstand mochten onze mannen aan de thee.

Vente vervelend voor onze verdediging

FC Dordrecht verscheen ongewijzigd aan de aftrap van de tweede helft. Het voetbal was al iets beter van de Schapekoppen maar grote kansen bleven uit. Roda bleef doordrukken en kansen creëren maar een volgende goal bleef nog uit. Uiteindelijk grijpt trainer Michele Santoni in minuut 63 in met een driedubbele wissel. Jari Schuurman, Emir Biberoglu en Alessio Miceli komen het veld op voor Kevin Vermeulen, Jop van der Avert en Pascu. Maar de wissels lijken niks uit te halen wanneer Dylan Vente in de 69ste minuut zijn tweede goal van de avond maakt. Na een sterke aanval van Roda JC is het makkelijk raak schieten voor de spits. Patrick Pflücke geeft daarnaast ook zijn tweede assist. In minuut 79 maakt trainer Michele Santoni zijn vierde en laatste wissel van de avond. Christian Conteh verlaat het veld voor Sergio Tremour. Roda was na de wissel nog niet klaar met het scoren. In de 84ste minuut weet Dylan Vente zijn derde goal van de avond te scoren.

De eindstand in het Parkstad Limburg Stadion was 4-0. Zonder echt gevaarlijk te zijn geworden moesten de Schapekoppen terug naar Dordrecht. Om daar weer samen te komen en de blik op het duel thuis tegen Jong Ajax op 11 maart te richten.