Gestolen punt(en) in Doetinchem

Het hadden drie punten moeten zijn, maar het werd er één doordat scheidsrechter Joey Kooij in de slotfase floot voor een penalty. Sam Hendriks profiteerde en kon met zijn tweede doelpunt van de avond een punt redden voor de Superboeren. De twee doelpunten van Jacky Donkor daarvoor waren dus niet genoeg voor een overwinning in Doetinchem. Eindstand: 2-2.

In de wedstrijdselectie waren er twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere. Pascu keerde terug in de basis voor Jacky Donkor en Sedyine N’diaye was de vervanger van de geschorste Anouar el Azzouzi.

Lastige eerste helft

Voor FC Dordrecht was het een lastige eerste helft bij de Graafschap. Er was net gefloten voor het startsignaal en de bal lag al in het doel van de Schapekoppen. Sam Hendriks was na twee minuten trefzeker na een goede voorzet van Kaandorp vanaf de rechterflank. Opoku kon een minuut later al de tweede maken, maar zijn schot werd gekraakt.

FC Dordrecht begon dramatisch aan de wedstrijd. De Graafschap was in alle opzichte oppermachtig en het was wachten tot grotere kansen. Hendriks en Korte waren dreigend, maar de grootste kansen waren er voor Opoku. Uit een corner kon zijn kopbal nog maar net van de lijn worden gehaald door Meijer. In de 24ste minuut kon Bossin met een goede redding een grotere achterstand voorkomen na een goede actie van de aanvaller van de Graafschap. Daardoor bleven we nog in de wedstrijd.

Pas aan het einde van de eerste helft ontstonden er kansjes, met de nadruk op kansjes. Jari Schuurman was twee keer gevaarlijk. Uit een voorzet van Suray kon die net niet binnen tikken met zijn hoofd. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Mannes die Schuurman nog een herkansing gaf, maar met een hakje ging de bal naast. Dat het slechts bij die 1-0 bleef was eigenlijk een wonder. Het was billenknijpen in deze lastige eerste helft.

Dordts doorzettingsvermogen

In de rust was het tijd voor een aantal wissels. Van der Avert, Donkor en Vermeulen verschenen na het kopje thee op het veld. Pascu, Schuurman en Savastano waren achtergebleven in de kleedkamer. Zij moesten voor Dordts doorzettingsvermogen zorgen. Dat gebeurde ook, want FC Dordrecht kwam veel sterker voor de dag in de tweede helft. Alleen de kansen bleven nog uit.

De grootste kans was voor de Superboeren na een uur spelen. Kaandorp moest scoren, maar invaller van der Avert kon voor de tweede keer in de wedstrijd een bal op de lijn wegwerken. En kent u het spreekwoord: Als die niet valt aan de éne kant, dan valt die aan de andere kant? Mocht u het spreekwoord niet kennen, dan gaat u er nu kennis mee maken. En gelukkig maar, want Jacky Donkor maakte de gelijkmaker na een hele sterke fase van FC Dordrecht. Kevin Vermeulen kreeg al een grote kans na een goede uitbraak, maar Jurjus bracht knap redding in de korte hoek. De doelman had even later geen reactie in huis toen de bal voor de voeten kwam van onze Belgische linksbuiten: 1-1.

Jacky Donkooooor!

Het moest de avond worden van Jacky Donkor. In de 75 minuut kwam een voorzet van Mannes op zijn borst terecht. Hij twijfelde geen moment, draaide en schoot raak: 2-1!  Je kan nog altijd stemmen voor wedstrijd van de maand januari, maar voor deze maand kunnen we de actie overslaan na dit schitterende doelpunt van onze invaller. Het zal dik onverdiend geweest zijn om er met de overwinning ervan door te gaan , maar niemand van ons zal erom hebben geklaagd.  Waar voor de winterstop dit soort wedstrijden in een flinke teleurstelling eindigden, stond er nu een elftal die met een beetje geluk zich knap terugvocht in de wedstrijd.

Al moest het nog wel tien minuten overleven in Doetinchem. Dat lukte ook, want in de 82ste minuut werd de bal voor de derde keer deze avond van de lijn gehaald. Mannes stond precies op de juiste plek na weer een goede kans voor Konings. Even later was ook Hendriks nog gevaarlijk. Hij schoot naast nadat die vrij kon uithalen in een kansrijke positie. Daardoor was het in de slotfase nog tijd voor een aantal frisse koppies. Miceli en Biberoglu mochten nog minuten maken. Suray en Conteh werden naar de kant gehaald.

Scheidsrechter wat doet u nu?

De Graafschap heeft genoeg kansen gehad, alleen vergat het zichzelf te belonen. FC Dordrecht profiteerde perfect en we waren op weg naar drie punten. De thuisploeg had geen slotoffensief meer en het laatste gevaarlijk was na een mislukte voorzet weg. Echter dacht er één iemand op het veld anders over. Scheidsrechter Joey Kooij zag een overtreding van Mannes op van der Pavert in het meeste normale kopduel van de wedstrijd. U verwacht nu dat er heel uitgebreid in het wedstrijdverslag staat wat er gebeurde maar dat is in één zin te vertellen. Er gebeurde helemaal niks. Uw verslaggever kan nu een cynische opmerking maken of alleen mededelen dat de penalty binnen werd geschoten door Sam Hendriks. Het werd het laatste, mede door sprakeloosheid en verbijstering over de beslissing van de arbitrage. Scheidsrechter, wat doet u nu? Het antwoord moest uw verslaggever u schuldig blijven. De Graafschap kroop door het oog van de naald en pakte alsnog een punt. Eindstand: 2-2.

Wij spraken na dit gelijkspel trainer Michele Santoni en de ingevallen Jop van der Avert. Benieuwd naar de interviews? Check dan via deze link ons YouTube kanaal.