Schapekoppen versus Superboeren in Doetinchem!

Aanstaande vrijdag, 11 februari, speelt FC Dordrecht tegen BV De Graafschap in stadion ‘De Vijverberg’. Er wordt afgetrapt om 20:00. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. De wedstrijd is live te volgen via ESPN 4 en via ons Twitter verslag.

Fans en een punt op de krommedijk

Afgelopen week speelde FC Dordrecht thuis in een heuse kelderkraker tegen Almere City. Na een belabberde eerste helft gingen de schapekoppen met een achterstand de rust in. Maar met de steun van het publiek en een enorme strijdlust wisten de Dordtenaren een punt uit het vuur te slepen. Na afloop van de wedstrijd werd de waardering naar onze fans kenbaar gemaakt, onze spelers liepen een rondje langs het veld. Helaas moeten we nog steeds een deel van onze supporters missen, natuurlijk bij uitwedstrijden maar thuis ook. Wij willen ons stadion weer vol! Wil jij dat nou ook? Teken dan de petitie: Stadions vol! Op naar volledige bezetting en echte voetbalbeleving – Petities.nl

De Graafschap geen makkelijke tegenstander

Voor FC Dordrecht is de Graafschap geen makkelijke tegenstander. In 23 duels wisten de Dordtenaren zes keer te winnen. Eerder dit seizoen werd er in een leeg Riwal Hoogwerkers stadion verloren van de ploeg uit Doetinchem. Na een doelpuntloze eerste helft, met kansen uit de counter voor FC Dordrecht, wisten de superboeren vier keer te scoren in de tweede helft. De wedstrijd eindigde in een 0-4 verlies. Gelukkig hoeven we niet ver terug in de tijd om een winstpartij te vinden voor FC Dordrecht. De laatste keer dat de schapekoppen wisten te winnen in Doetinchem was in het seizoen 2020/21, het werd toen 0-3.

Dordtenaren in Doetinchem

Bij de uitwedstrijd van morgenavond komen we ook een aantal bekenden tegen. Danzell Gravenberch speelde twee periodes bij FC Dordrecht. De spits speelde in totaal 36 wedstrijden voor onze club en scoorde daarin twee goals en gaf vijf assists. Rechtsback Jeffry Fortes speelde ook twee periodes voor de schapekoppen en speelde in totaal 135 wedstrijden, scoorde daarin twaalf goals en gaf negen assists. Ook rechtsbuiten Giovanni Korte heeft een verleden hier in Dordrecht. Hij kwam in 55 duels voor de club tot 20 goals en gaf drie assists. Waarvan natuurlijk de 3-1 tegen Sparta op 18 mei 2014 het best herinnerd wordt.

Daarnaast hebben wij een oud speler van de Graafschap in de selectie en niet zomaar één. Toine van Huizen! Hij speelde 58 officiële duels in het shirt van de Graafschap, scoorde daarin vier keer en was een vaste waarde achterin bij de superboeren.