FC Dordrecht verliest in Venlo

Na drie zeges op een rij werd er op zondagmiddag verloren in Venlo. Na een uur spelen stonden de Schapekoppen al met 2-0 achter. De achterstand werd nog weg gewerkt door doelpunten van Agrafiotis en N’Diaye, maar in blessuretijd trokken de Venlonaren alsnog de overwinning over de streep: 4-2.

In de wedstrijdselectie waren een aantal wijzigen. Schuurman en van der Avert keerde terug in de basis. Suray begon op de bank en El Azzouzi was net zoals Vermeulen niet wedstrijdfit. Daardoor waren die achter gebleven in Dordrecht. In Venlo waren er eindelijk weer supporters in het stadion. Helaas nog zonder onze eigen supporters, maar wat ons betreft komt daar snel verandering in. De stadions moeten vol! De toeschouwers die wel aanwezig waren werden goed verzorgd. Iedereen kreeg een stukje vlaai bij binnenkomst en met een heerlijk zonnetje was het prachtig voetbalweer!

Vreselijk Voetbal Veld

We gingen er eens goed voor zitten, want na drie overwinningen op een rij waren we met volle vertrouwen afgereisd naar Limburg. Echter viel de openingsfase erg tegen. FC Dordrecht kwam slecht uit de startblokken in tegenstelling tot de tegenstander. De eerste kansen waren dan ook voor VVV. Schroijen was gevaarlijk en ook Venema kon na een fout achterin in de verdediging gevaarlijk worden, maar zijn schot werd gepakt door Bossin. De spits van VVV was in de 28ste minuut wel succesvol. Hij stond helemaal vrij en kon van dichtbij binnentikken: 1-0. Veel kansen voor FC Dordrecht waren er niet in de eerste helft. De grootste tegenstander van de dag was niet VVV, maar het veld waar een poging op werd gedaan om op te voetballen. De Limburgers hadden duidelijk meer ervaring om op het Vreselijk Voetbal Veld te spelen. Ah fijn, het mocht geen excuus zijn voor de matige eerste helft van de ploeg van Santoni wat in tegenstelling tot VVV niet tot scoren kwam in de eerste helft.

Spektakel

Na in de rust weer een stukje vlaai te hebben gepakt in de gastvrije perskamer zaten we net op tijd op ons plek voor spektakel. Na twee minuten ging de bal naar de stip. Mannes ging in de fout volgens de scheidsrechter. Venema mocht zijn tweede maken, maar Bossin pakte met zijn voeten de penalty. FC Dordrecht leefde nog, maar in de 58ste minuut was het alsnog raak. El Azrak scoorde met een bekeken schot de 2-0.  Genoeg redenen voor Santoni om te wisselen. Schuurman en van der Avert gingen eruit en N’Diaye en Agrafiotis kwamen erin. Onze spits had vier minuten nodig voor de aansluitingstreffer. Hij schoot van afstand op het goal en met een beetje geluk ging de bal via de paal erin. 2-1! Het kwam uit het niks, maar precies dat hadden we nodig in een moeizame wedstrijd.  FC Dordrecht werd sterker en het ging gebeuren. We konden nog een keer juichen. N’Diaye kopte raak na een goede voorzet van Zehir. 2-2! Zat er nog meer in? In tegenstelling tot de afgelopen weken was het antwoord nu niet positief. VVV herstelde zich uitstekend. Bossin had nog een hele goede redding in huis op een vrije trap, maar was in de 86ste minuut kansloos. Schroijen tikte binnen uit een corner. Bossin kon nog wel redden, maar de bal was al achter de lijn. Ondanks dat de achterstand werd gewerkt trok VVV alsnog aan het langste eind. In de blessuretijd werd het zelf nog 4-2 voor VVV. Sven Braken was de doelpuntenmaker en bracht de eindstand op het scorebord.

Daardoor komt er einde aan de ongeslagen serie van de afgelopen weken. Met een flinke teleurstelling keerde de spelersbus terug naar Dordrecht en gaat het zich vanaf morgen weer richten op de volgende wedstrijd. De kraker tegen Almere City op de Krommendijk. En ondanks de nederlaag sluiten we dit wedstrijdverslag positief af, want er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de wedstrijd, dus tot vrijdag!