Heerlijke overwinning in Helmond!

FC Dordrecht is 2022 begonnen met een 2-1 overwinning op Helmond Sport. Debutant Conteh bracht ons op voorsprong alleen maakte Beugelmans  na een minuut al weer de gelijkmaker. Het leek te eindigen in gelijkspel, maar Stijn Meijer maakte in de 84ste minuut de winnende goal. Het is daarmee de derde overwinning van het seizoen en een heerlijk begin van de tweede seizoenshelft!

Wijziging in de selectie

Voordat we over gaan naar het wedstrijdverslag moeten we even een aantal zaken op een rijtje zetten. Een paar uur voordat de bal ging rollen in Helmond presenteerden we het nieuwe thuistenue in samenwerking met Capelli Sport. In gloednieuwe presentatiepakken, trainingspakken en wedstrijdtenues waren de spelers te zien in Helmond. Ook debutant Conteh, die deze week is overgekomen op huurbasis van Feyenoord zat bij de wedstrijdselectie. In tegenstelling tot Savastano en Agrafiotis, die waren beide niet fit genoeg. Daardoor stond van der Avert linksback. Jari Schuurman keerde na een knieoperatie ook weer terug en stond meteen weer in de basis. Dat ging ten koste van Vermeulen. Dat was de laatste wijziging in de selectie.

Saaie eerste helft!

Oke, nu kunnen we beginnen aan het wedstrijdverslag, echter viel er in de eerste helft niet heel veel te vermelden. Het kan zijn doordat het zicht niet best was vanaf de perstribune of het feit dat beide ploegen erg slordig waren. Laten we maar voor de tweede optie kiezen. Er waren wel een aantal kansen. De gevaarlijkste man aan de kant van de thuisploeg was Seys, hij was een paar keer dreigend, maar bracht onze keeper niet in de problemen. De grootste kans voor FC Dordrecht was voor Stijn Meijer. Hij kon net niet de bal binnentikken bij de tweede paal in de 18de minuut na een goede voorzet van Suray. De grootste kans in de eerste helft was voor Helmond Sport. In de slotfase van de eerste helft was Bosiers gevaarlijk, maar Bossin bracht redding. Een minuut later was de lat het eindstation van een gevaarlijk schot van Heith. Daardoor bleef het nog 0-0 bij het kopje thee in de rust.

Meijer met de winnende!

In de tweede helft was er meteen dreiging. Bossin hield zijn doel schoon met twee goede reddingen. Aan de andere was FC Dordrecht gevaarlijk. Een vrije trap van Miceli en Schuurman zorgde ervoor dat Havekotte in actie moest komen. In de 58ste minuut was het tijd voor het debuut van Conteh. Zijn eerste balcontact was meteen raak. Hij kreeg de bal van Meijer en schoot binnen. De oud-doelman van FC Dordrecht was kansloos. De eerste goal van 2022 was een feit! Echter was uw verslaggever nog bezig om u op de hoogte te houden via het live verslag op Twitter, toen Helmond Sport meteen de gelijkmaker maakten. De naam van de doelpuntenmaker was Beugelmans. Hij bracht daarmee de stand op 1-1 na een uur spelen. Daarna was het een rommelige fase met de grote vraag: Komt er nog een winnaar in Helmond? Het antwoord was ja! De meeste dreiging was voor Helmond Sport, maar het doelpunt viel gelukkig aan de goede kant. Invaller Vermeulen schoot in de 84ste minuut van afstand en bracht Havekotte in de problemen. Daardoor belandde de bal voor de voeten van Meijer. Hij kon binnentikken en de winnende maken: 2-1!

In de slotfase was Helmond Sport niet meer gevaarlijk. De opluchting was groot na afloop. De eerste overwinning van het jaar is een feit en daarmee zijn we nog ongeslagen in de derde periode. Daardoor staan we tijdelijk bovenaan op de ranglijst. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Jong AZ op het programma, voorlopig gaan we van deze heerlijke overwinning  in Helmond nog even nagenieten!

Na afloop blikten we met Jop van der Avert en matchwinnaar Stijn Meijer terug op deze overwinning. Bekijk het op ons YouTube-kanaal!