Zo dichtbij, maar het mocht niet zo zijn!

We waren zo dichtbij maar het mocht niet zo zijn. FC Dordrecht verliest van FC Emmen in de slotfase door een doelpunt van Scholte. Hij kopte uit een corner in de 95ste minuut de 2-1 binnen waardoor er geen punten mee werden genomen terug naar Dordrecht.

In de opstelling waren een aantal wijzigen door een aantal afwezigen. Van Huizen, Mannes en N’Diaye waren afwezig door schorsingen en blessures. Daardoor stonden van der Avert, Biberoglu en El Azzouzi achterin in de defensie. Voorin kreeg Stijn Meijer de voorkeur boven Agrafiotis. Met deze elf startte FC Dordrecht goed aan de wedstrijd. Defensief stond het goed en gaf het weinig weg. De thuisploeg was wel dreigend, maar grote kansen bleven uit. Bossin werd een paar keer getest. Araujo schoot een keer op doel, die bal gaat maar net over. De grootste kans was in de 18de minuut voor Assehnoun. Hij schoot van afstand op het doel, dat scheelde niet veel. Het grootste gevaar van FC Dordrecht in de eerste helft van Pascu. Zijn schot ging ver naast. Veel kansen waren er niet in de eerste 45 minuten. FC Emmen was dreigend, maar Bossin, onze aanvoerder van vandaag, kwam niet in de problemen.

We zaten nog maar net op onze plek met een kopje thee na de rust toen Stijn Meijer helemaal vrij stond en uit de corner de 0-1 binnentikte. Het ging ten koste van het kopje thee, maar er viel wat te juichen in Emmen en dat deden we dan ook. Er was hoop in het koude Emmen om niet met lege handen terug te gaan. FC Dordrecht vocht voor elkaar, zelfs de wisselspelers stonden soms bijna in het veld om de spelers binnen de lijnen naar voren te schreeuwen. Echter was FC Emmen ook succesvol in een corner. Araujo stond helemaal vrij en kopte in de 57ste minuut de gelijkmaker binnen. De fase daarna was vrij slordig. De club uit Drenthe kwam eigenlijk niet in de buurt van Bossin mede door de strijd die de Schapekoppen leverden. FC Dordrecht wisselde ook nog in de slotfase. Wielzen en Agrafiotis kwamen erin voor Meijer en El Azzouzi. Zij konden helaas niet voorkomen dat in de slotfase we alsnog de deksel op de neus gekregen. De scheidsrechter had zeven minuten blessuretijd gerekend. Eventueel dat zijn horloge last had van de kou, in ieder geval genoeg tijd voor FC Emmen om er alsnog met de winst van door te gaan. Scholte maakte uiteindelijk de 2-1 in de 94ste minuut. Uit een corner kon die binnenkoppen. Hij stond helemaal vrij en Bossin kon geen redding meer brengen. FC Dordrecht kreeg nog wel een corner als laatste kans in de 97ste minuut, maar die belande uiteindelijk in de handen van de keeper. We waren zo dichtbij bij een dik verdiend punt maar het mocht niet zo zijn.

‘’Ondanks het resultaat moet het spel vertrouwen geven’’, zei Jop van der Avert. Hij stond na de wedstrijd voor onze camera. Zie het hele interview op YouTube kanaal!