Keiharde nederlaag tegen Roda JC

FC Dordrecht heeft vrijdagavond met 2-5 verloren op de Krommedijk van Roda JC. Vente scoorde een hattrick namens de Limburgers, Suray en Meijer waren de doelpuntenmakers voor de Schapekoppen.

Bij FC Dordrecht waren er geen grote verrassingen in de opstelling. N’Diaye keerde weer terug in de basisopstelling na zijn afwezigheid tegen ADO Den Haag. Bij Roda JC nam oud-speler van FC Dordrecht Cijntje plaatst op de bank. De bezoekers uit Kerkrade begonnen sterk aan de wedstrijd. De eerste kans na drie minuten was meteen een doelpunt. Na een goede actie en een gevaarlijke schot van Emmers kon Vente binnen tikken. Het doelpunt werd alleen afgekeurd vanwege buitenspel. Roda JC werd een paar keer gevaarlijk maar wij waren uiteindelijk trefzeker in een snelle omschakeling. Na een goede actie kan Donkor schieten op doel. De Boer kon de bal weg tikken naar de zijkant. Daar stond Suray helemaal vrij om te scoren: 1-0. Echt lang genieten konden we niet op de tribune want de eerste tegenaanval was ook meteen raak. Limbombe kon na een goede actie de vrijstaande Vente bereiken. Hij kon binnenschieten: 1-1. Het grootste gevaar na de twee doelpunten waren voor de Koempels. Nadat Bossin te vroeg uitkwam kon Plücke uithalen, maar Bossin herstelde zijn fout door met zijn rug te voorkomen dat de aanvaller van Roda JC kon scoren. Het werd nog een keer gevaarlijk als Miceli de bal bijna in eigen goal werkte, de bal ging maar net naast dus werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

In de tweede helft was dat wel het geval. De grootste kans voor FC Dordrecht was voor Stijn Meijer. De invaller had in de 60ste minuut de kans op de 2-1 maar De Boer kon het doelpunt voorkomen door een uitstekende redding. Aan de andere kant was het wel raak. Er werd een overtreding gemaakt op Pascu die op de grond lag nadat een Roda JC-speler op zijn tenen ging staan. Volgens het regelboekje van de scheidsrechter was het geen overtreding en konden we door spelen. Roda JC profiteerde uitstekend en het was uiteindelijk Vente die 2-1 kon maken. Vijf minuten later lag de bal er weer in. Een keihard schot van Emmers ging door de benen bij Bossin. In de 75ste minuut, tien minuten na het tweede doelpunt van Roda JC, stond Dylan Vente weer helemaal vrij. Hij kon uithalen op de rand van het zestienmetergebied en maakte de 4-1. In de slotfase maakte hij zijn hattrick compleet door het vijfde doelpunt te maken. Daarvoor had Stijn Meijer iets terug gedaan namens FC Dordrecht. Daarna kreeg de spits nog een kans maar weer was daar een goede redding van de Boer. De keeper van Roda JC voorkwam nog een spannende slotfase en daardoor verliest FC Dordrecht met 2-5. Een keiharde nederlaag tegen Roda JC.