De Graafschap in de tweede helft een maatje te groot

De eerste wedstrijd zonder publiek werd vrijdag met 4-0 verloren van De Graafschap. Bij de rust was er nog niet gescoord, maar in de tweede helft was de ploeg uit Doetinchem duidelijk een maatje te groot voor FC Dordrecht. Dat resulteerde uiteindelijk in een geflatteerde eindstand: 0-4

Voor het eerst in de basis van FC Dordrecht stond Vermeulen en ook N’Diaye keerde weer terug in het basiselftal. El Azzouzi was niet op tijd fit voor de wedstrijd en Wielzen verhuisde daardoor naar de reservebank. Met deze wijzigingen ten opzichte van het uitduel met FC Eindhoven begon FC Dordrecht goed aan de wedstrijd. Voor de aftrap werd Toine van Huizen gehuldigd vanwege zijn 250ste wedstrijd in het betaalde voetbal. In de beginfase waren beide ploegen erg onrustig. De eerste kans was voor FC Dordrecht. Donkor had precies eenzelfde actie als vorige week tegen FC Eindhoven. Toen was het een treffer. Nu was het resultaat weer een gevaarlijke schot, maar kon Jurjus redden. Aan de andere kant moest Bossin ook in actie komen. Hij had geen problemen met twee kopballen van Lieftink en Konings. De wedstrijd ging op en neer. Af en toe slordig, maar saai was het zeker niet. Er lag genoeg ruimte voor FC Dordrecht in de omschakeling. Vermeulen kon een keer uithalen op doel en in een gevaarlijke counter kwam de voorzet van Donkor net niet aan bij Pascu die helemaal vrij stond. De superboeren kwamen niet tot grote kansen, doordat FC Dordrecht weinig kansen weggaf, hierdoor was de ruststand: 0-0.

Op basis van de eerste helft waren er genoeg mogelijkheden om een goed resultaat te behalen tegen De Graafschap. De tegenstander dacht daar uiteraard anders over en slaagde erin succesvol te worden. Na twintig minuten spelen in de tweede helft was het gespeeld en moest Bossin drie keer vissen in het net. De eerste goal kwam op naam van verdediger van Heertum. Hij kopte na 53 minuten spelen de 0-1 binnen. De tweede goal kwam van Konings. Hij kopte de 0-2 binnen in de rebound. In eerste instantie kon Bossin nog redden met een wereldredding, maar hij had geen tijd meer om voor een tweede keer te reageren. De derde goal kwam op naam van Brittijn. Hij schoot na een goede aanval keihard in de kruising. 0-3 na 65 minuten spelen.

De wedstrijd was gespeeld. FC Dordrecht kwam in de tweede helft nauwelijks meer in de buurt van Jurjus. Santoni bracht nog wel Meijers, Hölscher en Biberoglu in, maar ook de invallers hadden geen antwoord op De Graafschap. Aan de kant van De Graafschap mochten twee oud-bekende ook nog invallen. Fortes en Gravenberch keerde terug op de Krommedijk. De laatstgenoemde maakte de avond nog pijnlijker door in blessuretijd de vierde goal te maken tegen zijn oude club. Dat werd ook meteen de eindstand. Ondanks een goede eerste helft wordt er alsnog met flinke cijfers verloren van De Graafschap. Die waren duidelijk een maatje te groot in de tweede helft.