Teleurstellende middag in Eindhoven

FC Dordrecht heeft de eerste thuisoverwinning tegen NAC geen goed gevolg kunnen geven. Zaterdagmiddag in de laatste wedstrijd met publiek werd er met dikke cijfers verloren van FC Eindhoven: 5-1.

Vier tegendoelpunten in een helft

N’ Diaye was niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en daarom mocht van der Avert starten. Stijn Meijer, Ruggero Mannes en Tim Hölscher kwamen daarin tegen terug van een blessure en zaten weer bij de wedstrijdselectie. De Dordtenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Zonder hele grote kansen was het meeste gevaar in de openingsfase aan de kant van het doel van keeper Bertrams. Echter was het eerste doelpunt voor FC Eindhoven. Een bal raakte uit een voorzet in de kluts en kwam in de voeten van Joey Sleegers en hij schoot raak. Een kwartier later lag de bal er weer in. FC Dordrecht liet zich kinderlijk eenvoudig uitspelen en Jort van der Sande kon het tweede doelpunt op zijn naam zetten. Zes minuten later viel het derde doelpunt. Na een hoge voorzet vanaf de vleugel dook Amevor op bij de tweede paal en kopte de bal de bovenhoek in. In de stromende regen werd het drama nog groter. FC Eindhoven kreeg al twee grote kansen en maakte uiteindelijk in de 44ste ook de 4-0. Na een goede aanval kon van der Sande zijn tweede van de middag maken na een assist van Sleegers.

Lichtpuntje van Donkor

Na de rust kwam FC Dordrecht feller de kleedkamer uit, maar tot meer dan alleen een gevaarlijke schot van Agrafiotis kwam het niet. Dat in tegenstelling tot de thuisploeg, dat wel genoeg kansen kreeg op de vijfde treffer. Rácz was twee keer dichtbij, maar één keer kon Bossin goed redden en de andere keer schoot de aanvaller van de Eindhovenaren hoog over. In de 70ste minuut was het tijd voor het lichtpuntje van de Schapekoppen. Na een goede individuele actie schoot Jacky Donkor de bal hard in de linkerhoek. De fase daarna volgde nog een aantal grote kansen voor FC Dordrecht. Pascu schoot uit een corner op de paal. Terwijl kort daarvoor een voorzet van Biberoglu eindigde op de lat. Naast Biberolglu mochten ook Vermeulen en N’Diaye nog invallen. Het slotakkoord kwam van de ploeg van Rob Penders. Faber schoot in de slotfase nog de 5-1 binnen.

FC Eindhoven – FC Dordrecht 5-1 (4-0). 14. Joey Sleegers 1-0, 31. Jort van der Sande 2-0, 37. Mawouna Amevor 3-0, 44. Jort van der Sande 4-0, 71. Jacky Donker 4-1, 90+1 Cas Faber 5-1. Scheidsrechter: Robin Vereijken. Gele kaart: Maarten Peijnenburg, Jort van der Sande (FC Eindhoven), Emir Biberoglu (FC Dordrecht). Aantal toeschouwers: 2038.

FC Eindhoven: Bertrams; Bogaers, Peijnenburg (87. Jarno Janssen), Amevor, Seedorf, Vermeulen; Van Son, De Keersmaecker (75. Mitchel van Rosmalen); Sleegers (87. Cas Faber), Van der Sande (87. Dave de Meij), Rácz (67. Jasper Dahlhaus).

FC Dordrecht: Bossin; Savastano (64. Emir Biberoglu), Van den Avert, Van Huizen, Wielzen; Miceli (64. Kevin Vermeulen), El Azzouzi (75. Seydine N’diaye), Suray, Agrafiotis, Donker.