Overwinning op NAC

FC Dordrecht heeft vrijdagavond drie punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Na vele tegenslagen bleven de drie punten eindelijk een keer op de Krommedijk. Een frommeldoelpunt was in de slotfase de beslissende treffer. Eerder had Agrafiotis de openingstreffer gemaakt en Azzagari de gelijkmaker.

Rommelige eerste helft

In de basis bij FC Dordrecht mocht Wielzen starten als rechtsback als vervanger van de geblesseerde Hobbel. Hij was een van de vele afwezige bij FC Dordrecht. Na de nederlaag in Spakenburg en FC Volendam had FC Dordrecht iets goed te maken voor eigen publiek. De eerste kans van de wedstrijd was al in de eerste minuut voor Antonia. Het schot van de aanvaller werd geblokt door Savastano. De fase erna was vooral een rommelige fase waar het spel op en neer ging zonder grote kansen. Met een vol uitvak en goed gevuld tribunes op West en Zuid was het een ouderwets avondje op de Krommedijk. De Dordtenaren hielden goed stand en gaven niet veel weg. De grootste kans was ook voor de thuisploeg. Agrofiotis kapte twee keer een verdediger uit en kon schieten op doel. Een wereldredding van Olij voorkwam de openingsgoal. NAC kreeg ook nog een grote kans. Van Schuppen schoot verwoestend hard op de paal. De slotfase werd afgesloten met een opstootje waar maar liefs vier gele kaarten werden uit gedeeld.

De ommekeer

In de tweede helft was er veel meer te beleven. Na drie minuten was het meteen raak. Agrofiotis maakte na een goede voorzet van Donkor de 1-0 voor FC Dordrecht! Een voorsprong was terecht na het harde werken. Er viel wat te halen tegen NAC Breda en dat was bij de supporters en spelers duidelijk. NAC moest komen en een aantal gevaarlijke momenten vonden er plaats voor het doel van Bossin maar de keeper kon goed redden. Echter had de doelman geen redding op een schot van 20 meter afstand, de bal glipte door zijn handen. NAC ging op jacht naar meer en wilde de drie punten gaan mee nemen. Santoni ging ondertussen wisselen en bracht Vermeulen in het veld. Hij kon niet voorkomen dat FC Dordrecht nood gedwongen achteruit kon, maar ondanks de druk van NAC bleven grote kansen uit. Sterker nog, FC Dordrecht kon in de counter gevaarlijk worden. In de 86ste minuut viel een voorzet binnen. Het was een NAC-speler of Agrafiotis die de bal als laatste raakte. 2-1 voor FC Dordrecht! Gaat FC Dordrecht winnen van NAC? Ja, zeker! Een opluchting op de Krommedijk. Eindelijk een overwinning! Is dit de ommekeer?

Zo bleef het lang onrustig op de Krommedijk. Een groot feest was er in het supportershome en in de businessclub. Een dik verdiende overwinning voor FC Dordrecht. Een prachtige avond op de Krommedijk waar nog lang van wordt nagenoten, maar niet te lang. Volgende week staat er weer een mooie uitwedstrijd op het programma, dan weer drie punten?