FC Dordrecht verliest van de koploper Volendam

FC Dordrecht verloor in Volendam van de koploper. Het werd 4-2 voor het andere Oranje. Ondanks zes doelpunten waren er slechts twee doelpuntenmakers. Mühren maakte alle doelpunten aan de kant van de thuisploeg. Suray maakte de doelpunten aan de kant van FC Dordrecht. De Dordtenaren kwamen nog wel op voorsprong maar waren niet opgewassen voor de grote Mühren-show.

Awaydays

Rond half 4 vertrok de supportersbus richting Volendam. Ruim dertig supporters gingen mee met de bus voor een hapje en drankje in het dorp. Aangevuld met nog een aantal Dordtenaren die met de auto waren afgereisd was de Dijk in Volendam vol met groepjes Dordtenaren. Na een hapje en drankje bij de plaatselijke visboer was het stadion slechts op 10 minuten lopen en na een kleine wandeling waren er in totaal zo’n 55 supporters in het uitvak.

Juichen!

Na de teleurstellende bekeruitschakeling tegen Spakenburg had FC Dordrecht wat goed te maken. Dat was ook bij de spelers duidelijk want de Schapekoppen schoten uit de startblokken. Na vijf minuten was het raak. Suray werd weg gestuurd na balverlies bij FC Volendam achterin en kwam één op één met de keeper. Hij faalde niet. 0-1 FC Dordrecht! De trouwe supporters in uitvak hadden eindelijk redenen om te juichen!

Penalty

FC Volendam moest in de achtervolging maar kwam niet door de defensie heen van FC Dordrecht. Er vielen nauwelijks grote kansen maar in de 23ste minuut was het toch raak. Van Huizen verslikte zich in een bal terug en Mühren kon alleen op Bossin doorlopen. De gelijkmaker was een feit. De fase daarna werd de koploper steeds gevaarlijker. Oristanio was een aantal keer gevaarlijk maar Bossin bracht goed redding. Echter floot scheidsrechter kort voor rust voor een penalty. El Azzouzi maakte na een duw in de rug hands. Inplaatsvan een vrije trap voor FC Dordrecht ging de bal naar de stip. Mühren faalde niet en bepaalde de ruststand: 2-1.

Hattrick Mühren

In de tweede helft was de eerste kans voor FC Volendam. Van Mieghem probeerde het van buiten de zestien maar bracht Bossin niet in de problemen. FC Dordrecht kwam eigenlijk niet meer aan aanvallen toe en een derde tegentreffer hing in de lucht. In de 65ste minuut viel het derde doelpunt. Van Huizen ging voor de tweede keer de fout in en deelde een beuk uit aan Deul. Daardoor ging de bal weer naar de stip. Mühren maakte de derde van de avond en het leek beslist. Echter kreeg Kasuis van FC Volendam zijn tweede gele kaart en kon alvast gaan douchen. Net op het moment dat er weer hoop was maakte Mühren zijn vierde goal van de avond. Hij kon van dichtbij binnen tikken. 4-1.

Slotfase

FC Dordrecht deed nog wel iets terug. Suray werd weggestuurd na een prachtige steekbal van Donkor. Hij faalde niet en passeerde keeper Stankovic voor de tweede keer deze avond. De man van de assist had het een paar minuten later nog spannend kunnen maken in de slotfase maar schoot recht op de keeper af. In de slotfase kon Mühren zelfs zijn vijfde nog maken maar Bossin bracht redding. Daarmee verliest FC Dordrecht van de koploper. Er was hoop op een stunt maar FC Volendam was net een maatje te groot. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen NAC op het programma.