Volop kansen, maar net niet een punt

Vrijdag 15 oktober stond de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma. MVV had drie wedstrijden hiervoor verloren en stonden op de 14de plek in de competitie. FC Dordrecht moest aantreden zonder Savastano en Agrafiotis die nog niet fit genoeg waren en rechtsback Mannes is nog altijd geblesseerd. In de basisopstelling was er dus weer een plekje voor Hobbel, Biberolglu mocht Savastano vervangen en Donkor mocht zijn basisdebuut maken.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Dordrecht. Via een volley van Schuurman en een grote kopkans van Pascu was FC Dordrecht dicht bij de openingstreffer. Daarmee was het een betere start dan vorige week. Echter scoorde MVV in 17de minuut de 1-0. Ntelo scoorde nadat onze doelman Bossin de bal niet onder controle kreeg. Nog voordat deze tegenslag verwerkt was, lag de bal voor de tweede keer in het net. Remans verscheen vanuit de aftrap weer 1 op 1 voor de keeper en maakte geen fout. 2-0 na 18 minuten spelen.

FC Dordrecht moest in de achtervervolging en herpakte zich goed. De ene na de andere kans voor Dordrecht volgde. Zo schoot Donkor in het zijnet, werd het schot van Suray geblokt en kopte N’Diaye voorlangs. De aansluitingstreffer in de 40ste minuut was dan ook meer dan verdiend. N’Diaye kopte vanuit een corner, voorgegeven door Schuurman, langs de lange keeper van MVV. De 2-1 was een feit en was ondanks nog een aantal kansen ook de ruststand.

In de tweede helft gingen de Schapekoppen op jacht naar de gelijkmaker. Echter scoorde MVV na een minuut de 3-1. Alleen doelpuntenmaker Ntelo was te gretig en stond buitenspel. De fase daarna gaf Dordrecht niet veel meer weg mede door een sterke offensieve linie achterin onder leiding van van Huizen. Er zat meer in en er kwamen ook kansen. Pascu kreeg een één op één kans er niet in en verschillende schoten van Hölscher en Donkor gingen maar net naast. Wilde de bal er dan echt niet in? In de slotfase waren er geen grote kansen meer. Suray kreeg nog een rode kaart na een opstootje bij de cornervlag. Daar bleef het ook bij. 2-1 eindstand. Genoeg kansen maar het was net niet genoeg voor een punt.

Een lichtpuntje bij FC Dordrecht was de rentree van Kevin Vermeulen. De middenvelder had een blessure en maakte na twee maanden zijn rentree. Hij zou eventueel volgende week vrijdag ook weer minuten kunnen maken in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Aanstaande vrijdag komen zij op bezoek aan de Krommedijk, dan gaan de Schapekoppen weer op jacht naar de punten!