Niet onze avond in Wijdewormer

FC Dordrecht neemt het op een regenachtige avond in Wijdewormer op tegen Jong AZ. De ploeg van Maarten Martens kent een goede seizoenstart en heeft in 8 wedstrijden 15 punten behaald. FC Dordrecht kent een minder goede start en staat op de 19e plaats met enkel 6 punten. Aan de ploeg van trainer Santoni de taak om vandaag een plekjes omhoog te klimmen.

FC Dordrecht begint niet goed aan de wedstrijd en krijgt in de 6de minuut al een penalty tegen na een overtreding van Seydine N’Diaye. Yusuf Barasi benut namens Jong AZ de penalty en schiet de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Kansen blijven uit voor FC Dordrecht en Jong AZ is de ploeg die het meest aan de bal is. In de 33ste minuut krijgt de keeper van FC Dordrecht, Liam Bossin een gele kaart vanwege het uitschelden van de grensrechter. Volgens Liam Bossin reageerde de grensrechter niet snel genoeg op een buitenspel bal van een speler van Jong AZ.

En dan plots uit het niets: een doelpunt van spits Stijn Meijer! Pascu geeft de bal voor en Meijer kopt knap binnen! FC Dordrecht 8 minuten voor rust op gelijke hoogte met Jong AZ. Met deze stand zoeken de spelers ook de kleedkamer op.

De tweede helft gaat beginnen en bij FC Dordrecht blijft Nikki Baggerman achter in de kleedkamer. Voor hem in de plaats komt Jurian Hobbel. Zo’n 11 minuten later maakt FC Dordrecht haar tweede wissel. Anouar El Azzouzi verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Alessio Miceli. Er gebeurt niet veel in de tweede helft en Dordrecht krijgt weinig tot geen kansen. In de 78ste minuut brengt trainer Santoni zijn derde wissel in. Mathis Suray komt in de plaats voor Bradley Vliet. Enkel 3 minuten later gaat het mis voor FC Dordrecht. Jelle Duin schiet op aangeven van Iman Griffith de 2-1 voor Jong AZ binnen. Het doelpunt hing al langere tijd in de lucht en viel 9 minuten voor tijd dan toch.

Dordrecht brengt nog één laatste wissel in de 83ste minuut, Nikolas Agrafiotis moet het veld verlaten voor Jerailly Wielzen. FC Dordrecht krijgt in de 84ste minuut een hoekschop, Alessio Miceli krijgt de bal voor zijn voeten en schiet binnen! Helaas voor FC Dordrecht wordt de 2-2 afgekeurd voor een overtreding op een speler van Jong AZ. Althans dat dacht de scheidsrechter, er werd geen overtreding gemaakt en de speler van Jong AZ ging zomaar liggen. Onterecht afgekeurd dus en Dordrecht blijft op een 2-1 achterstand. In de 95ste minuut komt er nog een klein opstootje tussen Joey jacobs en Seydine N’Diaye waarbij allebei de spelers geel ontvangen.

De wedstrijd eindigt in een 2-1 verlies voor FC Dordrecht. Hiermee staan de Schapekoppen op de laatste plaats met 6 punten. Volgende week zondag moet FC Dordrecht thuis tegen Helmond Sport om 16:45. Hopelijk kan Dordrecht hun rug rechten tegen de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie.