Punt mee naar huis

De achtste wedstrijd van de competitie wordt gespeeld tegen Almere City FC. Almere City FC heeft voor hun doen een matige start van het seizoen gehad en staan na 7 wedstrijden op 8 punten totaal. Kan FC Dordrecht de tweede overwinning van het seizoen behalen op bezoek in Almere?

Door een paar ziekte gevallen aan de kant van Dordrecht beginnen we met een andere opstelling dan vorige week tegen Telstar. In een 4-2-3-1 formatie staat begint Stijn Meijer in de spits. Het aanvallende middenveld wordt opgevuld met Nikolas Agrafiotis, Jari Schuurman en Pascu. De verdediging wordt opgevuld met Mauro Savastano, Jop van den Avert, Seydine N’Diaye en Ruggero Mannes. Op doel staat onze vaste keeper Liam Bossin.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd begonnen redelijk rustig. Almere met wat kleine kansjes maar een grote kans voor beide ploegen bleven uit. Echter bleef het niet lang rustig, in de 14e gooit Mauro Savastano vanaf de zijkant een bal de 16 meter in. Na goed terug koppen van Stijn Meijer schiet Nikolas Agrafiotis de bal hard in het goal: 0-1 voor FC Dordrecht!

5 Minuten later in de wedstrijd loopt onze spits Stijn Meijer buitenspel. Voor het vervolgens wegtrappen van de bal ontvangt onze spits een gele kaart. De volgende kaart valt ook aan de kant van FC Dordrecht. Anouar El Azzouzi houdt vast en krijgt daarvoor een gele kaart. In de 33ste minuut krijgt FC Dordrecht een grote kans maar het schot van Agrafiotis stuit op de keeper van Almere en die voorkomt een 0-2 voorsprong voor de schapekoppen. Gelukkig blijft de 0-2 niet lang uit: Op aangeven van Pascu schiet onze linksback Mauro Savastano de 0-2 binnen! Savastano kruipt de 16 meter in, krijgt de bal aangespeeld vanaf de rechter kant en schuift de bal vanaf zo’n 5 meter onder de keeper door! Enkele minuten later maakt Almere City FC helaas de aansluitingstreffer: Bradley van Hoeven schiet Almere City FC op 1-2 in de 41ste minuut. Met deze stand zoeken de spelers de kleedkamer op.

Almere City FC trapt de tweede helft af en het verdedigen van de voorsprong begint voor FC Dordrecht. Een paar kansjes voor FC Dordrecht gaan er helaas niet in en de 1-2 voorsprong blijft zoals die is. Wat Dordrecht niet doet, doet Almere City FC helaas wel. Ze scoren in de 69ste minuut de 2-2 door een doelpunt van Jonas Arweiler. Dan wordt het tijd voor de eerste wissels aan de kant van FC Dordrecht. In de 73ste minuut verlaat Nikolas Agrafiotis het veld en voor hem in de plaats komt Mathis Suray. Na een pijntje in de 81ste voor Anouar El Azzouzi moet hij het veld verlaten. In zijn plaats komt Nikki Baggerman. De kaarten vallen deze wedstrijd alleen maar aan de kant van FC Dordrecht. In de 84ste minuut krijgt Jari Schuurman een gele kaart. De laatste wissel van de wedstrijd is Bradley Vliet die erin komt voor Pascu.

De wedstrijd eindigt in een 2-2 gelijkspel. FC Dordrecht staat hiermee met 6 punten op de 19e plaats. Alleen Helmond sport staat onder FC Dordrecht. Die treffen we op zaterdag middag 10 oktober om 16:45 in onze eerstvolgende thuiswedstrijd. Volgende week spelen we tegen de nummer 5 van de competitie, Jong AZ op hun trainingscomplex in Wijdewormer.