We vergeten te scoren

Na drie thuiswedstrijden werd er nog niet gewonnen door FC Dordrecht. De ploeg van Michele Santoni opent daarom de jacht op hun eerste thuisoverwinning tegen Telstar. Dordt begint met Biberoglu en Schuurman op de bank die de laatste wedstrijden wel konden rekenen op een basisplek. Anouar El Azzouzi mag zijn basisdebuut maken in eigen huis en voor het eerst staan N’Diaye, van der Avert en van Huizen met z’n drieën in de basis.

FC Dordrecht komt al vroeg in de wedstrijd met de schrik vrij. Spits van Telstar, Plet, lijkt de 0-1 te scoren, maar maakt hands. De arbitrage let goed op en keurt het doelpunt af. In de 19e minuut komt de eerste grote kans vanaf de voet van Nikolas Agrafiotis. Zijn schot stuit op de keeper en in de rebound schiet Pascu keihard tegen de paal aan. Zo begint de wedstrijd met balbezit voor beide ploegen en houden zij elkaar in evenwicht.

Na deze openingsfase gebeurd er eigenlijk vrij weinig. FC Dordrecht en Telstar komen niet tot doelpogingen en het lijkt of de spelers het allemaal prima zo vinden. Hoge ballen worden gelijk onderschept door de beide defensies en na een slaapverwekkende eerste helft blijft het 0-0 tot de rust.

In de tweede helft gaat FC Dordrecht verder met waarmee het bezig was. Kansen blijven uit voor de aanvallers en Telstar dringt aan voor een doelpunt. Keeper Liam Bossin houdt lang de ploeg op de been met goede reddingen. Verschillende kansen van Telstar binnen de zestien worden telkens gestopt door de keeper. Weer lijkt Telstar te scoren van dichtbij, maar dit keer staat aanvaller van Velzen buitenspel.

Toch blijken alle reddingen niet genoeg te zijn voor FC Dordrecht. Telstar maakt de 0-1 door een goede kopgoal van verdediger Ozgur Aktas. Vorig jaar droeg hij nog de kleuren van FC Dordrecht, maar zonder genade knikt hij de bal in de linkerbovenhoek na een corner. De Dordtenaren hebben nog 20 minuten om te scoren.

FC Dordrecht lijkt wakker te worden, maar krijgt al snel een penalty tegen. Anouar El Azzouzi is te laat met zijn tackle en de bal wordt terecht op de stip gelegd. Bossin zorgt er gelukkig voor dat de score niet verdubbeld wordt en bewijst maar weer waarom hij zo belangrijk is voor de ploeg. In de slotfase komt FC Dordrecht met nog wat kansen. De gelijkmaker lijkt in de lucht te hangen, maar het was niet voldoende voor een gelijkspel. De kopbal van Aktas is voldoende voor Telstar om de drie punten mee terug te nemen naar IJmuiden.

Zo wordt er niet gewonnen, maar aan de support lag het weer niet. De hele wedstrijd waren de fans te horen, maar zij konden er niet voor zorgen dat er gescoord werd door de Schapekoppen. Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Almere City FC op het programma. Een nieuwe kans op drie belangrijke punten.