FC Dordrecht laat punten bij Excelsior liggen

Aangekomen bij de 6de wedstrijd van FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Op het programma stond Excelsior uit, een echte derby. Excelsior heeft een goede start gemaakt in de competitie met vier gewonnen wedstrijden, één gelijk en één verloren. Zouden de voorbereidingen die FC Dordrecht maakte voldoende zijn om de punten mee naar huis te nemen?

Om acht uur wordt er afgetrapt in het Van Donge & De Roo Stadion. FC Dordrecht begint met een herkenbaar basiselftal. De start begint goed, FC Dordrecht zit kort op de bal en veroverd de bal waar nodig. Bij het verdedigen loopt Miceli in de 16e minuut tegen een gele kaart aan.

FC Dordrecht lijkt de wedstrijd voor een klein deel meer in de handen te hebben als Excelsior. Aan beide kanten zijn er kansen, zo houdt keeper Bossin in de 23e minuut een gevaarlijke doelpoging tegen en komt er door goed reageren van de Dordrechts verdediging geen plaats voor een rebound. Niet lang daarna, in minuut negenentwintig, schiet spits Nikolas Agrafiotis binnen. Stijn Meijer ontvangt de bal in de ruimte naar de achterlijn, Jari Schuurman stapt over en het is voor Nikolas kans op binnen te schieten.

FC Dordrecht staat in de 29e minuut op voorsprong en houdt dit vast, want in minuut drieëndertig volgt een nieuwe kans. Agrafiotis komt in aanraking met de keeper, legt af op Stijn Meijer, hij schiet maar die bal vliegt over. FC Dordrecht zit goed in de wedstrijd en creëert kansen.

Bij een botsing net voor de rust, tussen de keeper van Excelsior en zijn eigen verdediging raakt keeper Van Gassel geblesseerd. Hier komt de eerste wissel van de wedstrijd. Van Gassel wordt vervangen door Kuiper. Het rustsignaal klinkt met een 1-0 voorsprong loopt FC Dordrecht de kleedkamer in.

Start van de tweede helft, FC Dordrecht komt niet scherp terug uit de kleedkamer en in de tweede minuut van de tweede helft wordt er door Excelsior de gelijkmaker gemaakt, het staat 1-1. FC Dordrecht weet zich na dit doelpunt niet te herpakken en de kracht die het in de eerste helft had is niet meer terug te zien, het veranderde naar passief voetbal.

Bij een vrije trap voor Excelsior vliegt de bal ver over het doel, FC Dordrecht heeft moeite met het goede voetbal uit de eerste helft te laten zien en in de 60e minuut schiet Excelsior de 2-1 binnen. N’Diaye levert goed werk in de verdediging, maar daar zal Dordrecht de wedstrijd niet mee winnen.

In de 72e minuut wordt er aan de kant van Dordrecht drie keer gewisseld. Alessio Miceli verlaat het veld voor Jacky Donkor, Jari Schuurman gaat eruit voor Pascu en Mauro Savastano gaat eraf voor Jop van den Avert. Trainer Santoni: ‘Ik moest ingrijpen met wat tactische wissels. Die ik onnodig vind want het kon precies met dezelfde spelers die er waren, alleen ze waren moeilijk te coachen.’

Kort na de drie wissels krijgt Tim Holscher geel voor een overtreding. De wissels blijken niet het draaipunt te zijn voor Dordrecht en trainer Santoni wisselt nog twee keer. In de 83e minuut: Rogero Mannes verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Anouar el Azzouzi. Tim Holscher moet plaatsmaken voor Jerailly Wielzen.

In de 90e minuut gaat van kwaad tot erger. In de blessuretijd maakt Excelsior 3-1. Het eindsignaal klinkt, het lukt FC Dordrecht helaas niet om het goede voetbal van de eerste helft op peil te houden.

Koppen omhoog aankomende vrijdag thuis tegen Telstar. Wie zijn wij daar? De tickets zijn te bestellen op de website: https://tickets.fcdordrecht.nl/dashboard