FC Dordrecht weet net niet te winnen van VVV-Venlo

De eerste thuisoverwinning blijft uitgesloten na een vermakelijke wedstrijd aan de Krommedijk. De mannen uit Venlo hadden genoeg aan één doelpunt en gingen met de drie punten naar huis. Een zure nederlaag, maar het spel zag er in ieder geval al veel beter uit dan tegen TOP Oss.

Voor het eerst was het basiselftal hetzelfde als de wedstrijd ervoor. Wat wel opviel is dat Toine van Huizen de eerste aanvoerder is geworden. Komend seizoen zal hij de aanvoerdersband dragen voor FC Dordrecht. Na vijf minuten kreeg Agrafiotis een grote kans. De verdediger van VVV-Venlo hinderde de spits op een correcte manier, waardoor de spits van Dordt niet tot scoren kwam.

Het eerst half uur was een sterkte fase voor FC Dordrecht. Het kreeg hier en daar wat kansen en maakte het spel. Via Meijer en Agrafiotis komt VVV-Venlo twee keer erg goed weg. Beide schoten van de spitsen gaan alleen voorlangs het doel. Het leek erop dat de teams met een 0-0 stand de kleedkamers ingingen. Toch dacht VVV daar anders over. Kort voor rust kreeg Roemer de bal aan de rand van de zestien van FC Dordrecht. Een goede voorzet kon binnen worden getikt door middenvelder Smans. Zo gingen we met een 0-1 stand de rust in.

FC Dordrecht begon goed in de tweede helft en waren duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Echter had keeper Lukás Zima niet veel te doen. Doordat de eindpass niet aankwam, bleef het gevaar uit voor Dordt. In het laatste half uur leek FC Dordrecht meer risico te nemen. Hierdoor kregen Hölscher en van der Avert een gele kaart. Ook zorgde dit voor meer ruimte. Paar keer kwam FC Dordrecht goed weg na verschillende doelpogingen van VVV-Venlo. Bossin keerde onder andere een kopbal en Savastano kon de bal naast schieten, zodat de aanvaller van VVV-Venlo niet kon scoren.

Een slotoffensief was er wel voor FC Dordrecht. Verschillende schoten op doel waren er zeker, maar grote kansen bleven uit. In de laatste minuut kwam misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. De keeper van VVV-Venlo weet de bal met meer geluk dan wijsheid voor de lijn te keren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 0-1 nederlaag.

Aanstaande vrijdag neemt FC Dordrecht het op tegen Excelsior. Dinsdag en woensdag tussen 10:30 en 12:00 kunnen er nog kaartjes worden gekocht voor de uitwedstrijd. Op het trainingsveld is Jan van Nieuwenhoven aanwezig die de verkoop regelt. Tot dan!