FC Dordrecht niet opgewassen tegen effectief TOP Oss

Op de vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie neemt FC Dordrecht het op tegen TOP Oss. Na drie wedstrijden tegen beloften ploegen is FC Dordrecht nog steeds ongeslagen met één overwinning en twee gelijkspellen. Ook TOP Oss kent een goede start van de competitie. Zij wonnen twee van hun drie wedstrijden. De vraag is of FC Dordrecht deze goede competitiestart konden voortzetten.

De Dordtenaren beginnen met een valse start. Na zes minuten heeft aanvaller Margaret van TOP Oss de bal. Hij kan drie verdedigers van Dordt wegspelen en schiet perfect in de rechterbovenhoek. Bossin is kansloos op het schot en TOP Oss leidt met 1-0.

FC Dordrecht kan zich niet gelijk herpakken na deze vroege treffer. Het is slordig aan de bal en de mannen uit Oss zijn scherper begonnen aan de wedstrijd. Tot de twintigste minuut zijn er geen grote kansen voor FC Dordrecht, maar het komt steeds meer in de wedstrijd. Het gevaar speelt steeds meer voor het doel van TOP Oss. Alleen de scherpte miste voor FC Dordrecht. Via meerdere kansen en veel balbezit weet de ploeg van Michele Santoni zich niet te belonen met een gelijkmaker en gingen zo met een achterstand de kleedkamer in.

De fase die FC Dordrecht had aan het einde van de eerste helft wordt niet doorgetrokken in de tweede helft. Waar de beleving en scherpte zeker aanwezig was in de eerste drie wedstrijden was deze bij meerdere spelers nergens te bekennen. In de 55e minuut breidt TOP Oss hun voorsprong uit. Met een hakbal weet Tejan, spits van TOP Oss, Mathieu te vinden die vrij staat op vijf meter van het doel. Hij tikt de bal van dichtbij binnen. Zo wordt het een lastige middag in Oss voor FC Dordrecht.

Niet lang na de 2-0 lijkt bijna de 3-0 te vallen. Toine van Huizen weet de bal gelukkig van de lijn te halen. Dordt komt wel tot paar kansen in de tweede helft. Een schot van Stijn Meijer wordt net voor de lijn gekeerd door keeper Alblas. In de 66e minuut wordt er drie keer gewisseld door FC Dordrecht. Suray, Hobbel en Miceli vervangen Agrafiotis, Mannes en Pascu. De wissels zorgen alleen niet voor de nodige nieuwe energie in de ploeg. Groot gevaar van FC Dordrecht blijft namelijk uit.

Tien minuten voor het einde schiet Tejan TOP Oss naar de 3-0. Een corner wordt slecht weggewerkt en de spits kan hem van dichtbij inschieten. De wedstrijd is nu zeker beslist. Wat wel een lichtpuntje in de wedstrijd is, is dat Jacky Donkor zijn debuut mocht maken. Hij mag de laatste minuten meedoen in plaats van Biberoglu. Ook N’Diaye krijgt nog minuten. De boomlange verdediger komt in het veld voor van der Avert.

Een slotoffensief van FC Dordrecht blijft uit. TOP Oss wint verdiend met 3-0. De ongeslagen reeks kan helaas niet worden voortgezet, maar dat vinden de meegereisde uitsupporters niet vreselijk. De tientallen supporters die met een bus vanuit Dordrecht zijn gekomen, waren de hele wedstrijd positief en fanatiek aanwezig.

Zondag 5 september staat de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma. De tickets zijn te bestellen via http://tickets.fcdordrecht.nl. De kaartjes moeten wel worden uitgeprint. We zijn bezig om in de loop van het seizoen over te gaan op mobiel ticketing.