FC Dordrecht en Jong FC Utrecht delen de punten

De tweede wedstrijd van FC Dordrecht deze week is tegen Jong FC Utrecht. Afgelopen maandag werd er in de laatste minuut gewonnen van Jong Ajax. FC Dordrecht is dus op naar de tweede overwinning om de week af te sluiten. Wanneer er gewonnen wordt van Jong FC Utrecht kunnen de Schapekoppen zelfs stijgen naar een tijdelijke eerste plek. De beloften uit Utrecht kennen een mindere competitiestart. In twee wedstrijden werd er nog maar één punt gepakt, dus is Jong FC Utrecht hongerig naar een eerste overwinning.

Aan een zonnige Krommedijk wordt er om 20:00 afgetrapt. FC Dordrecht met Nikolas Agrafiotis aan de aftrap, de man die afgelopen maandag twee keer scoorde. Het eerste kwartier is er geen gevaar van beide partijen. Na twintig minuten komt Jong FC Utrecht met twee kansen. Na het goede wegwerken van van Huizen en een redding van Bossin blijft het 0-0.

Opeens schiet een lange bal van linkspoot N’Diaye door op Stijn Meijer. De spits kapt de verdediger van Jong FC Utrecht weg en speelt de keeper uit. Zo kan hij voor open goal de 1-0 binnen tikken. Het eerste gevaar van FC Dordrecht belandt gelijk in het net! Lang kan Dordt niet van de voorsprong genieten. Drie minuten na de 1-0 geeft Mallahi van Utrecht de bal op Nick Venema. De aanvoerder van Jong FC Utrecht schiet van dichtbij de 1-1 binnen.

FC Dordrecht gaat gelijk door na de 1-1. Via schoten van Agrafiotis en Miceli dwingen de spelers van Michele Santoni Jong FC Utrecht naar achteren. In de 33e minuut krijgt FC Dordrecht een corner aan de linkerkant. Hölscher plaatst de bal bij de tweede paal. De boomlange N’Diaye zet zijn hoofd er tegen en kopt de 2-1 binnen. Na zijn assist op Meijer maakt hij zijn eerste doelpunt in dienst van FC Dordrecht. Na de 2-1 gebeurd er niet veel meer voor de rust. Miceli krijgt in de 44e minuut een gele kaart. Met een voorsprong gaat FC Dordrecht na hard werken de kleedkamers in.

Kort na rust is het eerste gevaar van Jong FC Utrecht. Bossin keert een afstandsschot, maar de rebound kan hij niet keren. Venema maakt zijn tweede doelpunt van de avond. Hij is als eerste bij de bal en Bossin heeft er geen antwoord op. FC Dordrecht weet niet tot kansen te komen na de gelijkmaker. Wel maakt Ruggero Mannes zijn debuut. Hij vervangt Hobbel in de 58e minuut. Ook Jop van der Avert mag wat later zijn debuut maken. Hij komt in het veld voor doelpuntenmaker N’Diaye. Schuurman keert ook terug in het veld na een blessure. Hij vervangt Miceli.

Tot de 70e minuut heeft FC Dordrecht weinig in te brengen in de tweede helft. Voor de laatste tien minuten komt Dordt met gevaar via Meijer en Schuurman. Beide kansen gaan alleen over het doel. Jong FC Utrecht komt nog een keer goed weg. Na een goede voorzet van Schuurman gaat het schot van Mannes net langs de verkeerde kant van de paal. FC Dordrecht komt tot de 90e minuut lastig tot de beslissende kans. De blessuretijd was er wel eentje om op het puntje van je stoel te zitten. Na veel kansen krijgt Mukeh, speler van Jong FC Utrecht, zijn tweede gele kaart. Hij haalt kort voor de zestien een speler van Dordt neer. De vrije trap kan alleen het net van het doel niet bereiken. FC Dordrecht kan zichzelf niet belonen en de wedstrijd eindigt in 2-2.

Na drie duels blijft FC Dordrecht ongeslagen. In de drie wedstrijden worden er vijf punten behaald. Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd tegen TOP Oss op het programma. Om 16:30 wordt in Oss afgetrapt voor de vierde wedstrijd van het seizoen.