FC Dordrecht pakt drie punten in Amsterdam

FC Dordrecht is op jacht naar hun eerste overwinning van dit seizoen. Vandaag staat Jong Ajax op het programma. Ook zij hebben nog niet gewonnen en gaan dus ook voor de volle buit. Aan De Toekomst werd er om 20:00 gefloten voor de aftrap en gingen de Schapekoppen vol voor de drie punten.

Al na twee minuten wordt doelman Bossin getest door Jong Ajax. Gelukkig begint hij scherp aan de wedstrijd en redt Liam het schot. Zo is de toon van de wedstrijd gezet, want in de negende minuut wordt ook Dordt gevaarlijk. Biberoglu geeft een goede voorzet, maar Agrafiotis ziet zijn schot gekeerd worden door keeper Gorter. Na twintig minuten spelen komt het meeste gevaar van FC Dordrecht. Twee goede kansen van Savastano en Agrafiotis worden gestopt door Jong Ajax.

In de 33e minuut komt dan toch de treffer voor Jong Ajax. Na vele kansen is het raak voor de thuisploeg. Aanvaller van de Amsterdammers Giovanni geeft de bal voor op Max de Waal. Deze kans wordt goed binnengetikt door de spits van Jong Ajax. Na een half uur spelen kijkt Dordt tegen een achterstand aan. Direct na het tegendoelpunt blijven er kansen voor Jong Ajax. Kort voor rust moet Bossin paar keer belangrijk redden. Hij voorkomt een grote achterstand en zo gaat Jong Ajax met 1-0 de kleedkamer in.

In de tweede helft begint Dordt waarmee het de eerste helft geëindigd was. Er moet veel tegen gehouden worden en er ontstaan kansen voor de Amsterdammers. Nadat Agrafiotis geel pakte in de eerste helft, wordt Hölscher ook op de bon geslingerd. In de 61e minuut krijgt Rasmussen, aanvaller van Jong Ajax, de kans op de 2-0, maar hij ziet zijn schot naast het doel belanden.

Tot de 80e minuut brengt FC Dordrecht weinig gevaar in de wedstrijd. Wel is Miceli in de ploeg gekomen voor Suray. Ook Baggerman pakt geel na een overtreding voor de zestien. Doelman Bossin zorgt ervoor dat Dordrecht in de wedstrijd blijft en zo hoopt op de gelijkmaker. Na 80 minuten spelen komen grote kansen voor Agrafiotis en Miceli. Beide spelers hebben het vizier niet scherp staan en Gorter keert beide inzetten. Maar toch weet Agrafiotis het net te vinden. In de 84e minuut geeft van Huizen een lange bal op de spits van Dordt. Agrafiotis weet de bal te controleren en schiet hem langs de keeper. Hij maakt de 1-1 en de wedstrijd ligt weer helemaal open.

Voor de 90e minuut is er een dubbele wissel van de ploeg van Michele Santoni. Pascu en Biberoglu moeten plaatsnemen voor Wielzen en Vliet. Maar dan belandt de bal in de voeten van Stijn Meijer. Hij ziet Agrafiotis vogelvrij staan en geeft de bal mee in de loop. De spits die al de 1-1 maakte bedenkt zich niet en schiet de bal keihard in de rechterkruising! FC Dordrecht krijgt het toch voor elkaar om de drie punten mee te nemen naar Dordrecht, want na zeven minuten blessuretijd weet Jong Ajax niet te scoren.

Aanstaande vrijdag is de thuiswedstrijd tegen Jong Utrecht. Om 20:00 wordt er afgetrapt aan de Krommedijk en gaat FC Dordrecht weer op jacht naar de drie punten.