FC Dordrecht speelt gelijk tegen Jong PSV

De eerste competitiewedstrijd van FC Dordrecht is thuis tegen Jong PSV. De supporters kunnen na lang wachten eindelijk weer op de tribune plaatsnemen. Op een zonnige avond aan de Krommedijk wordt er afgetrapt om 20:00 tussen FC Dordrecht en Jong PSV.

Met veel versterkingen begint FC Dordrecht vol goede moed aan het nieuwe seizoen. De Schapekoppen komen sterk uit de startblokken en zijn feller dan de tegenpartij. Na vier minuten spelen is er al een grote kans. José Pascu wordt diep gestuurd en schiet vanuit een moeilijke hoek op het doel. Dat schot wordt gekeerd door Aron van Lare, keeper van Jong PSV.

FC Dordrecht begint beter aan de wedstrijd en oogt erg fris. Na een kwartier spelen countert Jong PSV gevaarlijk naar het doel met vijf man. De drie spelers van Dordt bewaren de rust en Pascu onderschept een belangrijke bal.

In de 18e minuut is FC Dordrecht erg slordig en wordt Fode Fofana diep gestoken door de as van de verdediging. Bossin komt uit, maar de spits van Jong PSV rond koeltjes af. Zo wordt er naar een goed begin gekeken naar een achterstand. Na de 0-1 zwakt FC Dordrecht af. Er komen weinig kansen en het balbezit is voor Jong PSV. Zo gaan de spelers met een 0-1 achterstand naar de kleedkamer voor de rust.

FC Dordrecht komt goed uit de kleedkamer en gaat verder waarmee zij aan het begin van de eerste helft mee bezig waren. Na drie wissels aan de kant Dordt slingert Biberoglu de bal voor. Bij de tweede paal komt Tim Hölscher aangelopen, die de 1-1 binnenkopt. Een verdiende gelijkmaker als je de tweede helft zo ziet.

Na de gelijkmaker zakt FC Dordrecht wat af. Het komt niet echt meer tot grote kansen en Jong PSV dringt aan. Liam Bossin moet een aantal keer belangrijk redden om de ploeg op de been te houden. In de 88e minuut komt er nog een grote kans voor FC Dordrecht. Wielzen geeft de bal vanaf de rechterkant voor, maar de bal kan niet binnen gewerkt worden.

De scheidsrechter fluit na drie minuten blessuretijd af voor de wedstrijd. FC Dordrecht begint met een 1-1 gelijkspel aan de Keuken Kampioen Divisie. Een wedstrijd die alle kanten kon opgaan, maar waar Dordt tevreden mag zijn met één punt. Maandag 16 augustus wacht er een uitwedstrijd tegen Jong Ajax.