Opnieuw gaat het in de laatste seconde mis

Op 12 mei stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Om 20:00 uur werd er afgetrapt tegen NEC. De Schapekoppen hopen voor de laatste keer dit seizoen met punten het veld af te stappen.

Dordt schiet meteen uit de startblokken. Na vijf minuten noteren ze de 1-0. Suray stormt op het doel af en geeft hem voor aan Bannis die hem binnen tikt. De Schapekoppen weten de voorsprong helaas niet lang vast te houden. NEC combineert goed, waardoor Janga de bal gemakkelijk in het net krijgt, 1-1.

De wedstrijd blijft aantrekkelijk. Beide ploegen blijven zoeken naar doelpunten. Na een vreemde situatie waarbij de scheidsrechter fluit en vervolgens toch door laat gaan, gaat Dordt op keeper Branderhorst af. Dordt claimt hierbij een penalty, maar daar wil de scheidsrechter niets van weten.

Ook N.E.C krijgt de nodige kansen. Van Eijnden krijgt een kopkans, maar deze gaat over. Een paar minuten later krijgt Van Rooij een grote kans. Hij besluit de bal laag te houden. Van Herk weet op tijd redding te brengen.

Niet snel daarna krijgen de Schapekoppen opnieuw een grote kans. Suray breekt uit aan de rechterkant en stormt op het doel af. Zijn inzet gaat voorlangs.

In het begin van de tweede helft hebben de Nijmegenaren het betere van het spel. De eerste kansen zijn dan ook voor hen. Een klutsbal belandt in het dak van het doel en een kopbal gaat millimeters naast.

Halverwege het tweede bedrijf zet NEC nogmaals aan. De bal wordt puntgaaf voorgegeven, maar de kopbal wordt recht in de handen van Van Herk gekopt. Ook Bannis krijgt een enorme kans. Door een steekpass van Musaba komt hij oog in oog met Branderhorst. Hij schiet, maar de doelman houdt het schot tegen.

De Schapekoppen zetten alles op alles om de winnende treffer te maken. Een afstandsschot van Baggerman wordt gekeerd door de Nijmeegse doelman. Schuurman gaat voor de rebound, maar de bal wordt vlak voor zijn voeten weggetikt door Branderhorst.

Meteen daarna lijkt Dordt via Schuurman op voorsprong te komen. De grensrechter vlagt voor buitenspel. In de laatste minuten gaat het mis. Ondaan geeft de bal voor en Vet kan de bal binnenkoppen. Meteen daarna klinkt het eindsignaal.

Opnieuw doet een doelpunt in de laatste seconden Dordt de das om. Ze weten geen punten te pakken in het laatste competitieduel van het seizoen.