Nipt onderuit in laatste thuiswedstrijd

Op een zonnige lenteavond in Dordrecht wordt er afgetrapt voor de wedstrijd FC Dordrecht – SC Cambuur.

Beide ploegen beginnen terughoudend aan de wedstrijd. In het eerste kwartier zien we weinig tot geen echte doelpogingen. De eerste kans is toch uiteindelijk voor de bezoekers. Een schot van Paulissen gaat via de hak van Schouten over het doel van Van Herk.

Na twintig minuten geeft scheidsrechter Teuben gemakkelijk een strafschop na een overtreding van Aktas. Mühren gaat achter de bal staan en benut de strafschop. Van Herk duikt in de goede hoek, maar komt net te kort.

Niet lang daarna krijgen de Schapekoppen een enorme kans. Muringen stuurt Amadin weg die oog in oog met keeper Bos komt. Amadin schiet te gehaast, waardoor de bal naast rolt. Na een half uur spelen moet Muringen het veld geblesseerd verlaten na een kopstoot. Hij wordt vervangen door Hobbel.

De Friezen krijgen nog een aantal kleine kansen, maar weten het Dordtse doel niet te vinden. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter voor de rust. Beide ploegen gaan na een rustige eerste helft de kleedkamers in met een 0-1 stand.

De tweede helft begint net zoals de eerste; terughoudend. Na tien minuten krijgt FC Dordrecht een vrije trap op een fijne plek. Schuurman gaat achter de bal staan. Hij krijgt hem bij Jansen die hem in de goal kopt. Maar er wordt gevlagd voor buitenspel. Het feestje gaat niet door…

Cambuur krijgt nog een aantal gevaarlijke kansen. Een dreigende voorzet in het zestienmetergebied wordt goed weggewerkt door Hobbel. Na een uur spelen komt een schot van Breij tegen de paal. Snel daarna probeert Korte het vanaf de tweede paal. Van Herk duikt en heeft de bal.

Nog eens twee reddingen van Van Herk houden de Schapekoppen in de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde krijgt Dordt dé kans op de gelijkmaker. Musaba dribbelt naar de achterlijn en bereikt Bannis. Hij schiet, maar Bos heeft de bal klemvast.

Al met al geen spectaculaire wedstrijd. De kampioen stapt met een nipte overwinning van het veld. Aankomende woensdag staat de volgende wedstrijd voor FC Dordrecht op de planning. Dan gaan de Schapekoppen op bezoek bij NEC.