Snelle achterstand doet Dordt de das om

Op vrijdagavond stond de wedstrijd tegen Excelsior op de planning. Om 20:00 uur werd er afgetrapt in het Van Donge & De Roo Stadion. De Schapekoppen hopen weer eens punten te pakken in de regioderby.

Excelsior schiet uit de startblokken en in de tweede minuut is het al raak. Omarsson kan geheel ongedekt uithalen en passeert Bossin. De Schapekoppen komen in het eerste kwartier amper van de eigen helft af. Na tien minuten spelen brengen de Rotterdammers de stand op 2-0. Niemeijer krult de bal in de onderhoek.

Na twintig minuten begint het iets beter te lopen bij Dordt. De Schapekoppen combineren beter en de eerste doelpogingen ontstaan. Het gevaar komt van Schuurman, Suray en Amadin, maar zij komen niet tot een doelpunt. Dan klinkt het rustsignaal. De ploegen gaan met een 2-0 stand de kleedkamers in.

In de tweede helft is het niet veel beter. Na vijftig minuten komt de stand op 3-0. Omarsson wordt weggestuurd en komt oog in oog met Bossin. Hij schiet de bal in het net.

Na een uur spelen komt er een driedubbele wissel aan de kant van Dordt. Jansen, Suray en Benny verlaten het veld en worden vervangen door Ugur, Musaba en Baggerman. Ook zij weten niet veel verbetering in het spel te brengen.

Daarna zijn de meeste kansen voor Excelsior om de voorsprong verder uit te breiden. Het meeste gevaar komt vanuit de spits van de Rotterdammers, Omarsson, maar Bossin zit hem meerdere keren dwars.

Ook de Schapekoppen krijgen nog kansen op de eretreffer. Bannis wordt aangespeeld, draait weg en haalt uit. Hij schiet in de handen van de keeper. Niet lang daarna krijgt Musaba de kans om de bal op zijn slof te nemen. Ook deze poging belandt niet in het doel.

Al met al een machteloos verlies voor de Schapekoppen. Na een snelle achterstand konden ze de stand niet omdraaien. Volgende week staat een lastige wedstrijd op het programma. Dan komt kampioen Cambuur op bezoek in het Riwal Hoogwerkers Stadion.