Een zure nederlaag in de laatste seconde

Op een heldere avond werd er om 21:00 afgetrapt voor de wedstrijd FC Dordrecht – MVV Maastricht. De Schapekoppen hopen weer punten te pakken na drie nederlagen op rij.

De wedstrijd begint allesbehalve spectaculair. De eerste kleine kansen ontstaan na tien minuten spelen. MVV gaat meerdere keren gevaarlijk richting de goal, maar tot echte doelpogingen komen de Sterrendragers niet. Na een half uur spelen begint Dordt beter en beter te combineren, maar ook zij komen niet tot echte mogelijkheden.

Dan zet MVV aan. De Limburgers stormen richting het doel van Bossin. Blummel komt door de Dordtse verdediging en schiet. Bossin brengt redding en tikt de bal over. Een paar minuten later komt er opnieuw gevaar vanuit Blummel. Met een bijna identieke redding weet The Boss zijn doel schoon te houden.

Vlak voor de rust komt er een storm aan kansen voor de Schapekoppen. Amadin is tot twee keer toe gevaarlijk. Hij schiet van buiten de zestien, maar keeper Havekotte zit FC Dordrecht dwars. Even later neemt Amadin een vrije trap vanaf een fijne plek. Opnieuw ligt Havekotte hem in de weg. Hij duikt laag naar de hoek en bokst de bal weg. De spelers gaan met een 0-0 ruststand de kleedkamers in.

De eerste grote kans van de tweede helft is voor MVV. Van Acker schiet vanaf de rand van het zestienmetergebied. De bal schampt de lat. Ook de Schapekoppen zijn gevaarlijk. Schuurman stormt op vanaf de linkerkant en geeft een lage voorzet in het zestienmetergebied. MVV kan net op tijd uitverdedigen.

De man van de wedstrijd is toch wel Bossin. Een MVV-speler neemt de bal vol op de slof. The Boss moet zich maximaal strekken om een doelpunt te voorkomen. Snel daarna moet hij opnieuw redding op deze manier brengen.

Ruim tien minuten voor het einde valt Koswal in. Hij vervangt Baggerman en maakt hiermee zijn rentree na een blessure. Daarna is het vooral MVV dat vaker te zien is voor het doel van Bossin.

Het punt lijkt binnen, maar daar denkt MVV anders over. In de laatste seconde van de blessuretijd valt de bal voor de voeten van Blummel. Hij klopt vervolgens Bossin die een geweldige wedstrijd keept.

Een ontzettend zure nederlaag voor de Schapekoppen. Ze krijgen een week tijd om hiervan te herstellen. Vrijdag gaan ze op bezoek in Rotterdam. Dan staat de wedstrijd tegen Excelsior te wachten.