Dramatische avond tegen FC Den Bosch

Op een zonnige lenteavond trapt FC Dordrecht in eigen huis af tegen FC Den Bosch. Na twee zure nederlagen op rij wil Dordt de draad weer oppakken tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

De Schapekoppen beginnen aanvallend aan de wedstrijd en zijn veel te zien op de helft van de Bosschenaren, maar tot echte kansen komt het niet. Met een counter komt FC Den Bosch gevaarlijk voor het Dordtse doel. Meerveld komt oog in oog met de keeper en scoort.

In de twintigste minuut is het opnieuw raak. FC Den Bosch is effectief met de counter. Er ontstaat een één-op-één-situatie. Deze keer neemt Postema de bal met de borst aan en schiet beheerst langs Bossin, 0-2.

Het wordt nog erger voor Dordt. Jari Schuurman raakt geblesseerd en moet al na een half uur het veld verlaten. De Bosschenaren zetten weer een tandje bij. Een harde voorzet van Deijl wordt gecontroleerd in de hoek geschoten door Meerveld. De Schapekoppen gaan met een 0-3 achterstand de kleedkamers in. Ze zullen in de tweede helft extra aan moeten zetten om nog met een goed resultaat van het veld te gaan.

Het wedstrijdbeeld ziet er hetzelfde uit aan het begin van het tweede bedrijf. FC Den Bosch bouwt de voorsprong verder uit. Vliet leidt balverlies waardoor Hornkamp kan scoren.

Maar dan begint de wederopstanding van Dordt. De Bosschenaren tikken de bal te veel rond voor de eigen goal en verliezen de bal. Musaba is er als de kippen bij om de eretreffer te scoren. Dordt gaat op zoek naar meer. Opnieuw is Musaba de gevierde man. Hij schiet de bal beheerst langs keeper Van der Steen.

In het laatste kwartier krijgt Dordt grote kansen voor de aansluitingstreffer. Telkens zit er een Brabantse voet tussen die het doelpunt voorkomt. Tien minuten voor het einde komt de genadeklap. Meerveld speelt de Dordtse verdediging gemakkelijk uit en scoort zijn derde van de avond. Tot overmaat van ramp krijgen de Schapekoppen nog een strafschop tegen. Hornkamp schiet de bal dwars door het midden en brengt de eindstand op 2-6.

Een hoopvolle avond valt in het water door vroege tegendoelpunten. FC Den Bosch had geen kind aan de Schapekoppen. Alle focus gaat nu uit naar volgende week vrijdag. Dan wacht het thuisduel tegen MVV.