Nieuwe deceptie voor FC Dordrecht

Om 20:00, op een gure maandagavond, wordt er afgetrapt op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Muringen keert terug in de basiself, nadat hij enkele wedstrijden had gemist wegens een blessure. Ook Suray start, hij vervangt Agrafiotis.

De eerste echte kans van de wedstrijd is voor FC Dordrecht. Een goede steekpass van Jari Schuurman vindt Bannis. Hij draait goed weg en wil uithalen, maar daar gaat keeper Reus voor liggen. In de elfde minuut volgt de eerste tegenvaller voor Dordt, Ugur moet geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger is Pugliese.

In de 26e minuut gaat het voor de eerste keer mis: Franken schiet vanaf randje zestien in de verre hoek raak. Max van Herk strekt zich volledig, maar kan zijn inzet niet keren. Nog geen twee minuten later slaan de talenten van AZ weer toe. Dit keer is het Margaret die het net vindt. Door een paar minuten van onoplettendheid zijn de drie punten ineens ver weg.

De resterende minuten in de eerste helft leveren weinig kansen op. De kleedkamer wordt opgezocht met een 2-0 ruststand.

In de tweede helft moet FC Dordrecht op zoek naar de aansluitingstreffer. Dordt krijgt daarvoor de eerste kans, maar Musaba schiet recht op keeper Reus. De eerste poging van de Alkmaarders is wel raak, want Jelle Duin kan vrij uithalen en lijkt daarmee ook de wedstrijd, in het nadeel van de Schapekoppen, te beslissen.

Tot overmaat van ramp maakt ook Taabouni nog een treffer. Hij schiet de bal van afstand in de bovenhoek, 4-0. FC Dordrecht krijgt nog wel wat kansjes, maar maakt geen aanspraak op een doelpunt.

FC Dordrecht begint de week met een hele zure nederlaag tegen de nummer zeventien van de competitie. Vrijdag wacht FC Den Bosch alweer, de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie. Koppen omhoog en deze nederlaag zo snel mogelijk wegspoelen.