Machteloos Dordt verliest in eigen huis van FC Eindhoven

Op een sneeuwachtige Tweede Paasdag stond het duel tegen FC Eindhoven op het programma. Om 14:30 trapte FC Eindhoven af in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. De Schapekoppen hopen de goede serie door te trekken en de volle buit binnen te halen.

De eerste minuten van de wedstrijd zijn voor de Eindhovenaren. Ze komen een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar verschillende Dordtse voeten voorkomen een voorsprong. Na tien minuten is het raak voor de ploeg van Ernie Brandts. Dahlhaus doet een doelpoging. Van Herk raakt de bal nog met z’n vingertoppen, maar het mag niet baten.

Hierna zet Dordt aan en is het op zoek naar de gelijkmaker. De Schapekoppen hoeven niet lang te wachten. Via een corner van Schuurman tikt Aktas de bal langs keeper Swinkels. De voorsprong is helaas maar van korte duur. Na twintig minuten trekt Poll aan de noodrem. Dit levert hem een gele kaart op en FC Eindhoven een vrije trap. De Schapekoppen willen deze goed uitverdedigen. Schuurman kopt terug op Van Herk, maar de bal glipt uit zijn handen. Amevor krijgt de bal voor zijn voeten en schiet hem in het doel.

Na de 1-2 zetten de Eindhovenaren aan om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit leidt tot meerdere kansen die het doel niet weten te vinden. De Schapekoppen gaan met een 1-2 achterstand de kleedkamers in. Ze zullen in de tweede helft een tandje bij moeten zetten om de achterstand om te buigen in een voorsprong.

In de tweede helft gaat het niet veel beter. Het goede spel van afgelopen vrijdag is in geen velden of wegen te bekennen. Na een uur spelen is het opnieuw raak voor de ploeg uit de Lichtstad. Vancamp schiet de bal in de onderhoek binnen. Snel daarna zit ook de 1-4 in het net, nadat Van der Sande raak schiet met buitenkant voet.

Voor de Schapekoppen zit er niets anders op dan wachten totdat de scheidsrechter affluit. Het wordt ook nog 1-5. Van Herk zit mis bij een corner, waardoor Peijnenburg de bal gemakkelijk in het doel kan schieten. Na een paar minuten blessuretijd klinkt dan eindelijk het eindsignaal. Dordt verliest machteloos van FC Eindhoven.

Over precies een week staat Jong AZ te wachten. Om 20:00 zal er worden afgetrapt in Alkmaar. Kunnen de Schapekoppen zich dan herpakken tegen de beloften uit Alkmaar?

Bekijk hier de nabeschouwing met Kevin Jansen en Dehninio Muringen.