Een goed begin is het halve werk

Maandagavond stond de wedstrijd tegen Telstar op het programma. Om 18:45 uur klonk het startsignaal in het Riwal Hoogwerkers Stadion. De Schapekoppen hopen het verlies van Go Ahead Eagles weg te poetsen.

FC Dordrecht begint erg stroef aan de wedstrijd. Ze komen in het eerste kwartier geen enkele keer op de helft van Telstar. De kansen zijn dan ook voornamelijk voor de Witte Leeuwen. Na deze moeizame vijftien minuten begint het wat beter te lopen en ontstaan de eerste kansen. Een lobje van Schuurman en een schot van Musaba weten het doel niet te vinden.

Vlak voor rust ontstaat het mogelijke keerpunt van de wedstrijd. Dijkstra krijgt een rode kaart na een bewuste schop op de benen van Ugur. De Schapekoppen gaan de kleedkamers in met een 0-0 ruststand en een man meer.

De eerste kans van het tweede bedrijf is voor Dordt. Bannis schiet al vallend de bal voorlangs. Na een half uur spelen komt de verlossende 1-0. Jansen kopt de bal feilloos over keeper Schendelaar heen. Even later krijgt Bannis dé kans op 2-0. Hij komt oog in oog met de keeper, maar tikt de bal net te ver voor zijn voeten. Dordt kan de stand niet verdubbelen en dus blijft het spannend.

Hierna is het vooral tegenhouden voor de Schapekoppen. Het is billen knijpen in de slotfase. FC Dordrecht komt een aantal keren met de schrik vrij. Maar dan klinkt toch het verlossende fluitsignaal. Dordt verlaat het veld na een zware wedstrijd met drie punten.

Maar een goed begin is het halve werk. Later deze week wacht een zware uitwedstrijd tegen De Graafschap. Kunnen de Schapekoppen het positieve begin van de week doorzetten?

Bekijk hier de nabeschouwing met Özgür Aktas en Jan Zoutman.