Machteloos Dordt gaat ten onder in Deventer

De eerste wedstrijd van de vierde periode werd om 20:00 afgetrapt in de Adelaarshorst. Eerder dit seizoen werd het 0-0 in ons eigen stadion, maar er is in de tussentijd veel veranderd. Go Ahead Eagles is bezig aan een uitstekende reeks, terwijl de Schapekoppen zoekende zijn naar de juiste vorm.

De geblesseerde Liam Bossin is er vanavond niet bij, dus verdedigt Van Herk het Dordtse doel. Al na tien minuten kijken de Dordtenaren tegen een 1-0 achterstand aan. Veldmate benut een cadeautje, hij schiet een penalty feilloos in de bovenhoek. Ruim twintig minuten later verdubbelt Sam Hendriks de score.

De Schapekoppen hebben de gehele eerste helft weinig in te brengen en komen niet aan voetballen toe. Vlak voor rust zorgt Van Hoeven voor de derde treffer en maakt daarmee een einde aan de hoop op een resultaat.

De tweede helft begint zoals de eerste helft eindigt: machteloos. Dordt probeert wel, maar komt niet door de Deventerse verdediging heen. Het kan alleen nog maar de schade beperken. In de zestigste minuut gaat het opnieuw mis wanneer Van Herk verkeerd staat en Hendriks gemakkelijk over hem heen kan koppen. Hij maakt zijn tweede van de avond.

Aktas redt een doelpunt voor FC Dordrecht. Hij schiet uit een vrije trap van Jari Schuurman de 4-1 binnen. Vlak daarna valt de vijfde aan de kant van Go Ahead Eagles; Berden is de doelpuntenmaker.

De lijdensweg stopt na ruim 92 minuten voetballen. Al met al een zeer teleurstellende avond. Op 29 maart wacht Telstar in eigen huis. Laten we samen het tij keren: #SamenDordt.