Strijdend ten onder tegen TOP Oss

Vrijdagavond 12 maart stond de thuiswedstrijd tegen TOP Oss op de planning. Om 18:45 werd er afgetrapt in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Na de overwinning op Jong PSV willen de Schapekoppen de stijgende lijn doorzetten.

Beide ploegen beginnen terughoudend aan de wedstrijd. Weinig tot geen kansen in de eerste tien minuten. Na tien minuten krijgt Bannis een schietkans, maar dat vormt geen probleem voor keeper Geens. Ook Schuurman krijgt dé kans op de 1-0. Hij mikt net naast de goal.

Dan begint TOP Oss aan te dringen. Vanuit een corner komt de bal voor de voeten van Remans, die de 0-1 erin tikt. Niet snel daarna kan TOP de score uitbreiden. Dezelfde Remans schiet van buiten de zestien op de lat. De Schapekoppen komen goed weg. Aan het einde van de eerste helft zet Dordt weer aan. Kansen van onder andere Agrafiotis, Bannis en Musaba weten het doel niet te vinden.

Met een aantal wissels in de rust hoopt FC Dordrecht de gelijkmaker snel te vinden. TOP Oss heeft andere plannen en scoort na vijf minuten de 0-2. De Schapekoppen moeten nu alle zeilen bijzetten om nog een resultaat te boeken. Een goal van Kevin Jansen brengt Dordt weer terug in de wedstrijd. Hij speelt een verdediger uit en schiet de 1-2 binnen.

De Schapekoppen halen alles uit de kast om nog resultaat uit de strijd te slepen. Musaba, Amadin en Ugur krijgen nog kansen, maar deze worden weggewerkt door TOP. In de blessuretijd komt de genadeklap. Van der Heijden ziet keeper Vlot ver voor zijn doel staan en schiet vanaf ruim dertig meter de 1-3 binnen. Hierna wordt de wedstrijd meteen afgefloten.

Bekijk hier de nabeschouwing met debutant Ronald Vlot en Naoufal Bannis.