Revancheren in Eindhoven

Morgenavond staat de wedstrijd Jong PSV – FC Dordrecht op het programma. Om 21:00 zal het startsignaal klinken op Sportcomplex de Herdgang. Na de verloren wedstrijd tegen Jong Utrecht zijn de Schapekoppen erop gebrand om te laten zien wat ze in huis hebben.

Eerder dit seizoen werd het 3-2 voor de Eindhovenaren. Dordt dacht om met een 0-0 gelijke stand de rust in te gaan, maar een paar minuten voor het rustsignaal kregen ze een doelpunt tegen. De Schapekoppen schoten in het tweede bedrijf uit de startblokken en Gianni Dos Santos schoot de 1-1 binnen.

Toen begon de wederopstanding van Jong PSV. Met twee doelpunten, waarvan één uit een vrije trap, bracht het opleidingsteam uit de Lichtstad de stand op 3-1. FC Dordrecht ging vol voor het slotoffensief; en met succes. In de laatste tien minuten kopte Kevin Jansen de bal binnen. Het was tijd voor de Schapekoppen om te strijden voor een punt, maar het mocht niet meer baten.

Jong PSV heeft een redelijke periode achter de rug. Ze verloren weliswaar van Go Ahead Eagles, maar pakten in de laatste drie wedstrijden vier punten. Onder andere tegen Helmond Sport pakten ze een punt na een knotsgekke slotfase waarin Jong PSV in de laatste minuut de gelijkmaker maakte. De Eindhovenaren staan op een zeventiende plek op de ranglijst.

FC Dordrecht leek na de gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport de stijgende lijn gevonden te hebben, maar de Schapekoppen verloren machteloos met 3-1 van Jong Utrecht. “De eerste helft speelden we zonder passie”, vertelde Jan Zoutman na afloop voor onze camera’s. “Dat kan niet. In de tweede helft speelden we nog niet goed, maar wel met meer strijdlust.”

De Eindhovenaren wisten twee van de laatste drie onderlinge wedstrijden tegen Dordt te winnen. Deze eindigden in 3-2 en 3-1. De laatste overwinning van de Schapekoppen op de opleidingsploeg was in 2019. Toen won Dordt met 1-0 door een doelpunt van Jari Schuurman.

De wedstrijd tegen Jong PSV wordt live uitgezonden op ESPN (1). ESPN 1 is bij o.a. KPN en T-Mobile zonder extra abonnement beschikbaar. Kunnen de mannen van Jan Zoutman de draad weer oppakken?