FC Dordrecht legt talenten Ajax over de knie

Op maandag 15 februari stond de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op de planning. Er werd om 18:45 uur afgetrapt op De Toekomst. Door de afgelasting tegen Jong FC Utrecht was dit de eerste wedstrijd na de oorwassing tegen Roda JC. Weten de Schapekoppen zich te revancheren door de talenten van AFC Ajax over de knie te leggen?

In de openingsfase van de wedstrijd komen beide ploegen niet tot grote kansen. De bal wordt voornamelijk rond gespeeld op het middenveld. Na de eerste tien minuten volgen er wel wat doelpogingen, maar allebei de ploegen raken daarvan niet onder de indruk.

De eerste grote kans in de wedstrijd is voor de Amsterdammers. In de 18e minuut legt Brobbey de bal panklaar voor Hansen, maar hij schiet de bal over het doel van de teruggekeerde Liam Bossin, die de wedstrijd tegen Roda JC miste vanwege een blessure.

FC Dordrecht zet hoog druk. Wat een aantal keer leidt tot doelpogingen. Zo geeft keeper Raatsie zomaar een hoekschop weg en laat hij de bal los in de zestien, maar de Dordtenaren weten van beide momenten niet te profiteren.

Vlak daarna komt de Amsterdamse spits Brobbey één-op-één met Bossin. Bossin brengt met een fantastische ingreep redding, waardoor Jong Ajax en FC Dordrecht gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

De eerste paar minuten van de tweede helft beginnen op dezelfde manier als de eerste helft: behouden. Maar dan, in de 51e minuut speelt Agrafiotis de Amsterdamse defensie uiteen. Zijn één-tweetje met Bannis lukt bijna, want hij wordt gevloerd binnen de zestien. Geen penalty.

In de 55e minuut weten de Amsterdammers toch te scoren.. De bal rolt, door Traoré, tergend langzaam het Dordtse doel in. De Schapekoppen claimen buitenspel, maar daar wil de grensrechter niks van weten.

Bossin bewijst andermaal belangrijk te zijn voor Dordt. Met een fantastische redding houdt hij FC Dordrecht in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd maakt Kenneth Taylor hands, zo bestraft de arbitrage. Bannis gaat achter de bal staan en schiet onberispelijk, door het midden, binnen. Bannis maakt zijn eerste in het Dordtse shirt en nog belangrijker: hij schiet de gelijkmaker binnen.

Dordt wil meer en krijgt dat ook! Bannis zijn schot wordt nog geblokt, maar Muringen haalt keihard uit en scoort!! Dan krijgt Llansana van Jong Ajax ook nog rood, voor het neerhalen van Bannis, en lijkt de overwinning binnen.

Na weken van teleurstelling is er eindelijk weer een overwinning! Met strijdlust en passie boekt FC Dordrecht de eerste overwinning sinds 6 december. Vrijdagavond wacht NAC, lukt het dan weer een resultaat te boeken?