Kopje onder in Almere

Nadat we Almere City thuis op 2-2 hebben gehouden was er voor de selectie alle reden om vandaag voor de volle drie punten te gaan. Met deze instelling creëerden de Schapekoppen ook de eerste kans van de wedstrijd.

Na drie minuten wist Jari Schuurman de thuisploeg onder druk te zetten met een schot na een voorzet. Woud van Almere stond goed gepositioneerd en wist de bal dus te redden. Vervolgens gebeurde er weinig. Beide ploegen wisten weinig te creëren, de wedstrijd bracht weinig spektakel.

Kaandorp was de eerste wie gevaarlijk was voor de thuisploeg. Met een krullend schot wist hij het de debuterende doelman lastig te maken. Bossin was scherp en pakte de bal uit de hoek. Vlak daarna was Hammouti nogmaals gevaarlijk, gelukkig voor ons schoot hij de bal ver over. In de 31e minuut leek Verheidt de thuisploeg op voorsprong te brengen. Hij maakte echter een overtreding op Koswal, waardoor we toch met een gelijkspel de rust in gingen.

Volle moed ging Dordt van start in het tweede bedrijf van de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers de eerste kans kregen na rust. Dos Santos wist met een schot dreiging te creëren. De bal ging helaas voorlangs, waardoor de stand onveranderd bleef. Vlak daarna leek Almere City weer op een voorsprong te komen. Het was dit keer weer buitenspel, waardoor FC Dordrecht toch in de wedstrijd bleef.

Na de 60e minuut wist Dordrecht steeds meer druk ui te oefenen op de thuisploeg. Via pogingen van Dos Santos en Agrafiotis was Dordt tweemaal dicht bij een voorsprong. Liam Bossin wist hierna de Schapekoppen nog in de wedstrijd te houden door geweldig te redden op een inzet van Almere. Vlak hierna was het helaas toch raak voor de thuisploeg.

Hammouti wist de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te brengen door een aanval succesvol af te ronden. Hierna ging FC Dordrecht natuurlijk  op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kwam Aktas in de positie met een kopbal. De bal ging helaas net naast. Door de ruimtes die Dordt weggaf in de jacht op de gelijkmaker, kwam er dus veel ruimte voor Almere City.

Hierdoor wist de thuisploeg de score te verdubbelen. Mirani kopte Almere naar een 2-0 voorsprong. Vlak hierna wist Hammouti met zijn tweede van de avond de wedstrijd in het slot te gooien. Hoewel de Schapekoppen 70 minuten lang goed stand wisten te houden tegen een sterke Almere City, ging het in de laatste 20 minuten goed mis. Volgende week komt Roda op bezoek, tijd om onszelf te herstellen in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion.