Schapekoppen houden knap stand

In een koud en guur Riwal Hoogwerkers Stadion treden FC Dordrecht en FC Volendam om 18:45 uur aan voor de aftrap. De Schapekoppen revancheren zich na de 7-1 nederlaag bij Volendam eerder dit seizoen.

De eerste grote kans van de wedstrijd is voor FC Dordrecht. Bradley Vliet schiet vanuit een vrije trap in de lange hoek, maar keeper Roggeveen weet die inzet te keren.

Het wedstrijdbeeld van de eerste helft is vooral FC Volendam aan de bal en de Schapekoppen die verdedigen, en dat deden zij met verve. Met een aantal knappe reddingen van keeper Anthony Swolfs blijft FC Dordrecht in de wedstrijd. Vlak voor rust krijgt Dordt nog een kans via Agrafiotis. Zijn inzet mist overtuiging.

Na de rust komen de Schapekoppen meer aan voetballen toe. Sporadische kansen in de eerste helft tegenover meerdere doelpogingen in de tweede helft. Met kansen voor Schuurman, Jansen en Musaba doet FC Dordrecht in de tweede helft mee voor de punten.

Volendam komt er ook een aantal keer gevaarlijk uit, maar tot echt grote kansen komt het in de tweede helft veel minder.

Het slotoffensief van beide ploegen is niet sterk genoeg om nog een doelpunt te forceren. Scheidsrechter Bos vindt het na een paar minuten extra tijd goed geweest. FC Dordrecht houdt knap stand tegen subtopper FC Volendam.

Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Almere City op de planning. Weten we dan opnieuw resultaat te boeken?