Op voorsprong in Helmond!

Na een korte rustperiode tijdens de kerstdagen werd in het eerste weekend van januari het betaalde voetbal in Nederland weer hervat. In Helmond werd er om 18:45 afgetrapt en gingen FC Dordrecht en Helmond Sport strijden om de eerste punten van 2021.

Kevin Jansen wist binnen een minuut al op sensationele wijze de score te openen. De middenvelder pikte de bal net over de middenlijn op. Hij zag dat de doelman van de thuisploeg ver voor zijn doel stond en haalde de trekker direct over. Net over de keeper en net onder de lat, het paste precies.

De Schapekoppen bleven vervolgens goed spelen en gaven niets weg. In de counter was Dordrecht sterk, hieruit wisten ze de score ook te verdubbelen. In de 23e minuut kwamen ze er razendsnel uit via Jurian Hobbel vanaf rechts. De back gaf een goede voorzet op Arsenio Valpoort. Die kopte de bal op de keeper, Agrafiotis was scherp en tikte de rebound binnen. Zo verdubbelde hij de voorsprong.

De Schapekoppen gaven pas na dertig minuut de eerste kans weg. Dit was zelfs nog een schot van ver buiten de 16-meter, welke hoog over ging. De tweede kans voor de thuisploeg kwam 15 minuten later en ging er helaas direct in. Loukili bracht de Brabanders na 45 minuten terug in de wedstrijd.

Waar het in de eerste helft zo snel raak was voor Dordt, daar lag de bal er in de tweede helft aan de andere kant zo snel in. In de 49e minuut maakte Loukili zijn tweede van de avond en bracht Helmond Sport op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker was er niks meer terug te zien van het goede spel en de goede organisatie in de eerste helft.

Dit zorgde ervoor dat de thuisploeg ook binnen mum van tijd op voorsprong kwam. Nog geen vijf minuten na de gelijkmaker maakte Vereijken de 3-2 door de bal van ver de kruiging in te schieten. Weer tien minuten daarna werd het ook al weer 4-2. De Bie kopte vanuit een corner goed binnen.

Om de wedstrijd in het slot te gooien besloot Loukili in de 70e minuut ook zijn derde te maken en zijn hattrick te voltooien. Hij bracht daarmee de eindstand op 5-2. Hoewel we dus in de eerste helft heel sterk speelden en de betere ploeg waren, ging het na rust volledig mis.