Strijd tegen de laatste plaats

Op onze laatste wedstrijddag van 2020 mochten we op bezoek in Maastricht tegen de hekkensluiter. Het is voor beide ploegen een wedstrijd waar veel op het spel staat, de uitslag zal namelijk bepalen wie als hekkensluiter de winterstop ingaat.

In de eerste helft was het vanaf beide kanten erg slordig. Het eerste ‘kansje’ was voor MVV. Het rollertje was uiteindelijk geen probleem voor keeper Swolfs. Dos Santos wist vervolgens tot tweemaal gevaarlijk te zijn voor de Schapekoppen. Hij stuitte echter op de keeper van de Limburgers. De andere bal krulde hij over de kruising heen. Vervolgens bleef het erg lang stil en werd er, mede door de slordigheid van beide teams, 30 minuten lang weinig gecreëerd.

Dordrecht wist als eerste weer dreigend in de 16 te komen. Kevin Vermeulen wist met een mooie stift Kevin Jansen 1-op-1 te zetten. Jansen schoot recht op Havekotte af, waardoor het 0-0 bleef. Daarna was Naudts twee keer achter elkaar dichtbij voor de thuisploeg. Gelukkig wist doelman Swofls in eerste instantie goed te redden en schoot de spits de rebound naast.

Na rust was het aan de Schapekoppen om de kleedkamer sterk uit te komen dan dat ze in zijn gegaan. Dit gebeurde ook, Jari Schuurman gaf vlak na rust een goede voorzet. Helaas wist keeper Havekotte de bal te onderscheppen. Vlak daarna ging het helaas wel mis voor FC Dordrecht. Bradley Vliet kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan en bracht via een eigen goal de Limburgers op voorsprong.

Na een klein kwartier zonder grote kansen vloog de tweede van MVV er ook in. Zamouri wist in de 68e minuut de score te verdubbelen. Het ging dus in minder dan 15 minuten weer snel mis bij Dordt. Jaron Vicario viel daarna erg sterk in en wist aanvallend veel toe te voegen. Dit loonde uiteindelijk in de 76e minuut. De buitenspeler leverde een hele scherpe voorzet af, welke Jari Schuurman goed binnen wist te knikken.

De Schapekoppen zetten daarna goed aan om ook de gelijkmaker te maken. Echter ontbrak het in de afronding waardoor ze niet meer tot score kwamen. Diep in blessuretijd wist Maastricht de wedstrijd in het slot te gooien. Duin schoot als genadeklap de 3-1 ook nog binnen. Helaas wisten we 2020 niet met een overwinning af te sluiten. Wel een mooi moment om het jaar af te sluiten en in 2021 te laten zien dat het anders moet!