Tweede zege op rij!

Aangekomen in een koud Breda was het voor de Schapekoppen zaak om de vorm van de vorige wedstrijd mee te nemen tegen NAC. Dit was zeker het geval, Dordrecht begon sterk en creëerde meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen.

Na vijf minuten kwam Dordt er voor het eerst gevaarlijk uit via de counter. Keeper Olij van NAC was scherp en wist een scherpe voorzet van Vermeulen te onderscheppen. In de 10e minuut waren de Brabanders voor het eerst gevaarlijk. Bilate kreeg een scherpe voorzet, maar vergat de bal binnen te tikken. Hierna was het FC Dordrecht dat de wedstrijd in handen nam.

Kevin Jansen krijgt een kop kans vanuit de corner, helaas gaat de bal net over. Tien minuten later counterde de Schapekoppen nog een keer. Nu zetten Kevin Vermeulen en Jari Schuurman deze samen op. De laatste pass was echter net niet goed waardoor een Bredase verdediger ertussen kwam.

Hoewel Dordrecht de meeste kansen had, was de grootste kans voor de thuisploeg. Na een foutje van Gianna Dos Santos kwam de bal achter de Dordtse verdediging te liggen. De bal kwam tussen Bilate en Swolfs terecht, Bilate was net iets eerder. Gelukkig voor Dordt tikte hij de bal naast het doel en bleef het 0-0. Na een goede eerste helft van Dordt was het belangrijk dat de Schapekoppen net zo sterk de kleedkamer uit zouden komen.

FC Dordrecht deed wat van hen verwacht werd, ze trokken de lijn gewoon door. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft kreeg Dos Santos de eerste kans. Hij schoot van buiten de 16, de doelman van NAC had echter een antwoord op de inzet. NAC kreeg pas in de 61e minuut haar eerste kans van de tweede helft.

Anthony Swolfs had een goede redding in huis op een zwabberbal van el Allouchi. NAC zette vanaf dat moment wel wat aan en wist Dordrecht wat onder druk te krijgen. Door een heel sterk optreden van de Belgische doelman van ons bleef het wel 0-0. In het laatste kwartier was het FC Dordrecht wat weer veelal kansen creëerde.

Met grote kansen voor onder meer Agrafiotis, Dos Santos en Vliet leek de 0-1 er toch echt in te zitten. Jarige job, Richie Musaba was in de 89e minuut al heel dichtbij een ‘verjaardagstreffer’. Hij raakte helaas de paal, waardoor het nog steeds 0-0 bleef. In de 97e minuut gebeurde het toch voor de Dordtenaren, diezelfde Richie Musaba trakteerde zichzelf op een doelpunt! Hierdoor bepaalde hij de eindstand en boekten we de tweede zege op rij!