Na lange tijd weer een overwinning!

Van tevoren was bekend dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. We speelden namelijk tegen de grootste talenten van één van de beste clubs van Nederland. FC Dordrecht begon scherp en fel aan de wedstrijd. Dit loonde al heel snel, we kwamen op een 1-0 voorsprong!

In de 6e minuut al kwamen de Schapekoppen op een onverwachtse en hele knappe voorsprong. Jari Schuurman wist een mooie voorzet van Kevin Vermeulen knap in de verre hoek te leggen. Vervolgens werd het verwachte wedstrijdbeeld wel werkelijkheid: de Ajacieden veel met de bal en Dordrecht proberen zo veel mogelijk tegen te houden.

Dit laatste lukte meer dan geweldig. Hoewel de bezoekers de bal het meest hadden, kwamen zij niet tot kansen. Julius Bliek, Dehninio Muringen, Robin Polley en Bradley Vliet stonden als een muur te verdedigen. Op den duur wist Dordrecht uiteindelijk ook kansen te creëren.

Arsenio Valpoort was in de 34e minuut dichtbij bij een doelpunt. Jari Schuurman legde de bal met zijn hoofd goed terug, helaas wist onze spits de bal niet te raken. Kevin Jansen wist vlak hierna wel de score te verdubbelen. Nadat hij de bal randje 16 in zijn voeten kreeg aarzelde hij niet en haalde hij met links uit. De bal eindigde in de verre hoek!

Even leek Dordrecht zelfs nog op 3-0 te komen, helaas schoot Vliet de bal net naast. Daarna kreeg Jong Ajax in de laatste seconde voor rust nog een corner. Brian Brobbey kopte deze bal goed binnen en bracht de bezoekers daarmee terug in de wedstrijd. We gingen dus rusten bij een stand van 2-1.

Na rust was het belangrijk dat de Schapekoppen de voorsprong vast zouden houden. De Amsterdammers kwamen sterk de kleedkamer uit en wisten, in tegenstelling tot de eerste helft, veel kansen te creëren. Eerst leverde Kenneth Taylor een goede scherpe voorzet af, deze wist gelukkig niemand binnen te tikken.

Hierna trad Anthony Swolfs tweemaal goed op, eerst op een gevaarlijk schot van Sontje Hansen. De buitenspeler kwam oog in oog te staan met de doelman, maar de Belg bleef rustig en hield de bal dus tegen. Vlak hierna was linksback Douglas mee opgekomen, hij haalde met links uit. Swolfs wist ook hier de bal gelukkig tegen te houden en hield de voorsprong hiermee vast.

Na een stormram van Ajax kwamen de Schapekoppen ook weer tot kansen. Echter wisten Arsenio Valpoort en Gianni Dos Santos doelman Kotarski net niet te passeren. Even later, in de 77e minuut, wist buitenspeler Dos Santos de doelman wel te passeren. Valpoort stak hem goed diep, Dos Santos ging om de doelman heen en schoot de bal daarna het doel in. Hij bracht zo de eindstand op 3-1!

Na 6 nederlagen wisten de spelers eindelijk weer eens te winnen. En niet alleen dat, ze vertoonden zelfs goed en fel voetbal. Met deze intensiteit moeten we het de tegenstander wekelijks lastig gaan maken! Op naar NAC Breda volgende week zondag!