Domper tegen De Graafschap

Na het vertrek van hoofdtrainer Harry van den Ham stond vandaag gelijk een hele zware wedstrijd op de planning. De Graafschap, op dit moment nummer 2 van de competitie, kwam op bezoek. Een uitgelegde kans om te stunten en te bewijzen dat de Schapekoppen wel degelijk wat in huis hebben.

Het ging echter ook deze keer wederom al snel mis, in de 10e minuut wisten de Superboeren de score namelijk al te openen. Hamdaoui wist een lage harde voorzet succesvol binnen te tikken en bracht de bezoekers dus op voorsprong.

De Graafschap controleerde na de openingstreffer de gehele eerste helft. Met maar liefst 74% balbezit was er weinig ruimte voor FC Dordrecht om zelf te voetballen. Gelukkig wisten de bezoekers zelf ook weinig echt grote kansen te creëren. De grootste kans was voor Seuntjes, wie een opgelegde kans kreeg om de score te verdubbelen. Gelukkig voor de thuisploeg schoot de ervaren spits de bal over.

De grootste kans voor de Schapekoppen was voor Arsenio Valpoort. Hij kreeg een goede voorzet, welke hij direct uit de lucht op de slof nam. De bal ging helaas rakelings naast, waardoor de score ook hier onveranderd bleef. Uiteindelijk bleef de stand tot en met de rust staan, waardoor Dordt na rust nog alle mogelijkheid had om iets terug te doen.

De thuisploeg kwam sterker de kleedkamer uit. Het lukte zelfs de bezoekers enigszins onder druk te zetten. Op deze manier kwamen de mannen van Dordrecht er steeds vaker gevaarlijk uit. Het ontbrak echter aan precisie in de laatste fases van de aanval. Waar Dos Santos en Polley vaak gevaarlijk waren met acties aan de rechterkant, was of de afronding niet goed of de laatste pass kwam niet goed aan.

De Graafschap leek in de 64e minuut, ook al voerde Dordrecht het tempo op, de score dan toch verdubbelen. Seuntjes knikte de bal tegen de touwen, hij deed dit echter vanuit buitenspelpositie waardoor het feestje niet doorging. Vervolgens kregen de Dordtenaren een grote kans op de gelijkmaker. Bradley Vliet gaf een goede voorzet vanuit een vrije trap. Bliek knikte de bal goed richting doel, van de Pavert van De Graafschap raakte de bal waardoor de bal naast ging.

Vlak hierna werd wist De Graafschap de wedstrijd wel in het slot te gooien. De Superboeren kregen een discutabele strafschop. Er leek geen contact tussen Jesse Schuurman en Özgür Aktas, toch besloot arbiter Ruperti de bal op de stip te leggen. Seuntjes rondde deze strafschop zakelijk af en bracht zo de eindstand op 0-2.

Ondanks de uiteindelijke 0-2 die viel liet Dordrecht in de tweede helft zeker zien dat er meer in ziet dan tot nu toe is gebleken. Positieve dingen halen uit de tweede helft en door naar de volgende wedstrijd. Donderdag 19 november mogen we op bezoek bij Telstar!